KASİF, Samsun ve Trabzon'da 700 KOBİ'yi buluşturacak

Karadeniz Bölgesi'nin iki önemli şehri Samsun ve Trabzon'da KOBİ'lere yeni pazarlar ve yeni müşteriler bulmak düşüncesiyle 700 KOBİ'nin katılımı ile k

Karadeniz Bölgesi'nin iki önemli şehri Samsun ve Trabzon'da KOBİ'lere yeni pazarlar ve yeni müşteriler bulmak düşüncesiyle 700 KOBİ'nin katılımı ile karşılıklı iş görüşmesi sağlanacak. Programı 15 bin KOBİ temsilcisinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), 'Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı' kapsamında uygulanan 'TR-83 ve TR-90 Bölgelerinde Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi' tanıtım toplantısı Samsun'da gerçekleştirildi. KASİF Başkanı Osman Reis, 'KOBİ Danışmanlığı Projesi' tanıtım toplantısında; Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'lerin güçlenmesinin, üretimin ve istihdamın artmasına, kısaca Türkiye'nin zenginleşmesi anlamına geldiğini söyledi.

KASİF olarak Karadeniz Bölgesi'ndeki KOBİ'lerin birbirini tanıyacağı, bayilik verip, ticaret yapacağı, iş görüşmeleriyle yeni fırsatlar yakalayacağı ortamlar tesis edilmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Reis, "Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın (Instrument for Pre Accession-IPA) 'İnsan Kaynaklarını Geliştirme' bileşeni kapsamında 'Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı' geliştirilmiştir. AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı SGK tarafından yürütülüp izleniyor." dedi.

KASİF olarak 'Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı' kapsamında sunulan 'TR-83 ve TR-90 Bölgelerinde Kayıtlı İstihdamın Teşviki' isimli projenin kabul edilerek Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ile sözleşme imzalandığını hatırlatan Reis, şöyle konuştu: "12 ay sürecek olan projenin toplam bütçesi 364 bin euro olup, bu tutarın 36 bin 400 euroluk kısmı KASİF'in eş finansman katkısıdır. Bu proje ile KASİF'in AB'den fon sağlayarak Merkezi Finans ve İhale Birimi ile imzaladığı 4. projedir. Federasyonumuz tarafından yürütülen proje ile Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki KOBİ'lere yeni pazarlar ve yeni müşteriler bularak güçlenmesine ve büyümesine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz."

"KASİF, SAMSUN ve TRABZON'DA FUAR AÇACAK"

Proje kapsamında; Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki (Amasya, Çorum, Samsun, Tokat, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon) 10 ilde son 2 yıl içinde kurulup, imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler başta olmak üzere kayıtlı 700 KOBİ'nin katılımıyla Samsun ve Trabzon'da 5 gün sürecek 2 ayrı kümelenme iş görüşmesi düzenlenecek.

Kümelenme faaliyeti ile 300 KOBİ'nin stant kurarak firmasını tanıtması, 400 KOBİ'nin ikili iş görüşmesi yaparak ticari bağlantı sağlaması desteklenecek. Her bir faaliyeti, ürün ve firma tanıma, stant ziyareti, bayilik, ortaklık ve iş görüşmesi yapmak üzere 15 bin KOBİ temsilcisinin ziyaret etmesi hedefleniyor. Programa katılacak KOBİ'lerden ücret talep edilmeyecek. Bu faaliyet ile bölgedeki kayıtlı KOBİ'lerin birbirleriyle ticareti artırılarak, bölgedeki KOBİ'lerin ticaret hacimlerinin büyümesine katkı sağlanacak, ekonomik büyümesi için katma değer sağlanan KOBİ'lerin istihdam olanakları artacak ve bölgedeki kayıtlı kesimin güçlenip genişlemesi için fayda sağlanacak ve 10 ilde 15 seminer düzenlenerek, kayıtlı istihdamın arttırılması ve kayıt dışı istihdamın azaltılması sürecine katkı sağlanacak.

"KASİF KOBİ'LERİ DESTEKLİYOR"

Kurulduğundan beri KASİF, Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'lerin güçlenmesine katkı veriyor. KASİF ile beraber yürütülen projeye Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Karadeniz İş Adamları Derneği (KARGİD) ve Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) proje ortağı olarak oluyor. Samsun'daki program 2011 Mart ayında, Trabzon'daki program da 2011 Haziran ayında gerçekleştirilecek.