Uşak'ta Hayvan Pazarları Hareketlendi

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı pazaryerlerini gezerek vatandaşlarla sohbet etti

Uşak'ta Hayvan Pazarları Hareketlendi
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı pazaryerlerini gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Tüm İslam aleminin ve Uşak halkının Kurban Bayramı'nı da tebrik eden Erdoğan, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 350 ile bin TL arasında olduğunu söyledi.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Uşak kent merkezindeki hayvan pazarları hareketlenmeye başladı. Bazı üreticiler pazardaki hayvan sayısının geçen yıla oranla az olduğunu öne sürerken vatandaşlar fiyatlarından yakınıyor. Küçükbaş hayvanların 350 ile bin TL arasında satıldığı pazarlarda büyükbaş kurbanlıklar ortalama 5 bin TL'ye alıcı buluyor. Kurbanlık fiyatlarının Pazartesi günü biraz daha düşmesi bekleniyor.
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan Cuma namazından sonra kurbanlık hayvan satışı yapılan yazaryerlerini dolaşarak yaşanan sorunları yeninde inceledi. Kurbanlık hayvan satan vatandaşlar Başkan Erdoğan'dan hayvanların rahat bir şekilde su içebilmesi için itfaiyenin su desteği vermesi talebinde bulundu. Pazar yerlerinin bugünden itibaren hareketlenmeye başladığını kendisinin de bugün kurbanlık alacağını kaydeden Ali Erdoğan, " İl merkezinde kurban hizmetleri komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda Pazar yerleri oluşturuldu. Ekiplerimiz sürekli pazaryerlerini denetleyerek gerekli belediye hizmetlerini eksiksiz sağlıyor. Gördüğümüz kadarıyla 350 TL ile bin TL arasında küçükbaş hayvan bulunabiliyor. Fiyatların çok pahalı olduğunu düşünmüyorum. Pazartesi günü fiyatların biraz daha düşmesi bekleniyor. Pazaryerlerindeki hayvan yoğunluğu ve vatandaşların talebi şuan itibariyle normal seyrediyor. Hayvan sayısının az olduğu kanısında değiliz"dedi.