Sakarya'da Çocuk Evleri Projesi hayata geçirildi

Sakarya Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, yuvada kalan 7-12 yaş grubundaki çocukların sosyal gelişimlerini sağlamak ve aile ortamında büyümelerine imkan sağ

Sakarya Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, yuvada kalan 7-12 yaş grubundaki çocukların sosyal gelişimlerini sağlamak ve aile ortamında büyümelerine imkan sağlayacak 'Çocuk Evleri' projesini hayata geçirdi. İlk etapta kiralanan 3 çocuk evine 18 çocuk yerleştirildi. Çocuk evi sayısının yıl sonuna kadar 9'a çıkartılacağı belirtildi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)'nun yuvadaki çocukların geleceğe güvenle bakabilmesi, arkadaşlık, komşuluk ve mahalle gibi kavramları doyasıya yaşayarak öğrenebileceği, toplumla iç içe ve toplumun gerçeklerini bilerek ayakları üstüne basabilen bir gençlik yetiştirmek amacıyla başlattığı 'Çocuk Evleri' projesi Sakarya'da hayata geçirildi. Yuvada kalan 18 çocuk, Adapazarı, Erenler ve Serdivan ilçelerinde kiralanan 3 eve yerleştirildi.

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ali Akkuzu, her çocuk evinde 3 görevlinin bulunduğunu söyledi. Üç çocuk evinden sorumlu bir sosyal hizmet uzmanının görev yaptığını anlatan Akkuzu, hayata geçirilen projeyle çocukların aile ortamındaki gibi yetiştirileceğini ifade etti. Projenin çocukların sosyal gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Akkuzu; "Yuva ortamında büyüyen çocuklarımız artık ev ortamında yetişecek. Evler sosyal-kültürel ve fiziksel yapısı itibariyle çocuk yetiştirmeye uygun bölgelerde okullara ve hastanelere yakın yerlerde kiralandı. Buralarda çocuklara bir ev ortamı oluşturuldu. Çocukların başında 24 saat abla olarak tanımladığımız görevli olacak. Çocuklar normal aile ortamındaki gibi komşuluk ilişkileri kuracak. Alış verişlerini ablalarıyla yapacaklar. Pazar ve markete gidecekler. Derslerini daha iyi yapacaklar. Okul başarıları yükselecek" dedi.

Akkuzu, çocuk evlerinin sayısının yıl sonuna kadar 9'a çıkartılacağını belirtti.