Kocaeli'de bin 600 dersliğe ihtiyaç var

Kocaeli'de ilk ve ortaöğretimde bin 600 dersliğe ihtiyaç olduğu açıklandı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, bu açığı devlet ve hayırsever işadamları ile b

Kocaeli'de ilk ve ortaöğretimde bin 600 dersliğe ihtiyaç olduğu açıklandı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, bu açığı devlet ve hayırsever işadamları ile birlikte kapatacaklarını söyledi.

'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' çerçevesinde hayrsever işadamı Selim Yürekten tarafından yapılacak okulun protokol imzalama töreni öncesinde konuşan Vali Topaca, Kocaeli'nin hızla aldığı göçe orantılı olarak öğrenci sayısında da artış olduğunu ifade etti. Topaca, ilk ve ortaöğretimde bin 600 dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu açığı kapatmak için hayırseverlerden yardım isteyen Topaca, "Kocaeli'de şu anda 11 bin civarında derslik var. Ama yetmiyor. Öğrenci sayımız birçok ilin nüfusundan daha fazla. Öğrencilere daha kaliteli eğitim vermek için derslik sıkıntısını ortadan kaldırmak lazım. Bu açığı da hem devlet hem de hayırseverlerin yardımı ile gidereceğiz." dedi.

Daha sonra söz alan Enpay Endüstriyel Pazarlama ve Yatırım AŞ'nin sahibi Selim Yürekten, doğup büyüdüğü ve iş yaptığı yere hizmet etmek için okul yaptırdığını söyledi. Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projeyi teslim etmesinden sonra kısa sürede okulu yapıp teslim edeceklerini ifade etti.

Başiskele Selim Yürekten Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adı verilecek olan okul, 7 bin 188 metrekare arsa üzerine inşa edilecek. 10 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olacak olan okul, 24 derslik ve 3 atölyeden oluşacak. Bodrum, zemin ve 3 kattan oluşacak olan okul 5 milyon TL'ye mal olacak. Okulun, 2012-13 eğitim öğretim yılında hizmete girmesi hedefleniyor.