Güneydoğu'daki sanayiciler yeni destek paketinden memnun

Hükümetin Kurban Bayram öncesi küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) 3 milyar liralık kredi faiz desteği sağlayacağını açıklaması istihdama yönelik

Hükümetin Kurban Bayram öncesi küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) 3 milyar liralık kredi faiz desteği sağlayacağını açıklaması istihdama yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç, kriz döneminde verilen kredilerin işletmelerin finansmanında kullanıldığını hatırlatarak, son verilen desteğin doğrudan istihdama yansıyacağını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'da sanayileşmesinin az olmasından dolayı KOBİ'lere verilen desteğin büyük önem kazandığını anlatan Özkılıç, hükümetin bu finansman paketini çok olumlu bir adım olarak gördüğünü dile getirdi. Özkılıç, "İşletmelerin büyümelerini sağlamak amacıyla 30 bin ile 80 bin arası değişen miktarda destek veriyor. İşletmenin büyümesi demek 10 ya da 100 kişinin daha işe alınması, istihdam demektir." diye konuştu.

Azkılıç, bölgede daha önce 30 TL'ye varan teşvikler olduğunu hatırlatarak, "Bunların bölgeye önemli yansıması oldu. Şu an ki paket buna benzer, ancak içeriği daha zengin, argümanı daha fazla. Kadın girişimlere ve ihracat yapanlara destekler var. Mikro ölçekli işletmeler, esnaflara 30 bin TL'lik kaynak sağlıyor. Diyarbakır'da büyük bir sanayi yok. Ancak KOBİ'lerle kalkınmayı sağlayabiliriz. Bunun yansımaları bölgeye çok daha iyi olacağını bekliyorum. Çok olumlu karşılıyorum." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da 10 kişinin işe başlamasının 100 kişiye faydası olduğunu anlatan Özkılıç şunları söyledi: "Evet bu paket en az 50 bin kişiye istihdam sağlayacak. Ancak süre kısa tutulmuş. 40 günlük bir süre. Diyarbakır'da esnaf KOSGEB'ten nasıl yararlanacağını bilmiyor maalesef. Süre uzun tutulsaydı daha fazla kişi faydalanacaktı. Bu paketin bölgeye doğrudan katkısı olacak. Çünkü daha önceki KOSGEB teşvik paketlerinde yansımaları gördük. Bu istihdamın oranını artırdı. Şu an büyüme trendindeyiz. Eskiden destekler KOBİ'lere finanse ediyor şimdi ise doğrudan istihdama yansıyor."