Dışişleri Bakanlığı Antalya'da temsilcilik açıyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Antalya'da temsilcilik açacaklarını söyledi.

Antalya'da devam eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKP

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Antalya'da temsilcilik açacaklarını söyledi.

Antalya'da devam eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Toplantısı'na katılan Ahmet Davutoğlu, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, konuşmasına AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ailesi ile kendi ailesinin tarihi geçmişe sahip iki dost aile olduğunu belirterek başladı. Davutoğlu, Mevlüt Çavuşoğlu'nun AKPM Başkanlığı döneminde kendisinin de Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı görevini yürütmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Biz iki Türk gibi değil, iki Avrupalı olarak görevimizi yerine getireceğiz." dedi.

Ahmet Davutoğlu, basın toplantısını takip eden gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra, "Antalya ile ilgili güzel bir haber vereyim." dedi ve şöyle devam etti: "Dışişleri Bakanlığı reformu yapılırken belli şehirlerimizde temsilcilik kurulması kararı aldık. Tatil diplomasisi kavramı gelişiyor, dış temsilcilik açısından belli şehirler öne çıkıyor. Baktığımızda şunu fark ettik. İstanbul'da bir Dışişleri Bakanlığı temsilciliğimiz var. Ankara ve İstanbul'dan sonra en çok yabancı devlet adamının geldiği yer Antalya. Genellikle daha rahat, informal şartlarda buraya geliniyor. Antalya'yı bu anlamda, bir tatil diplomasisi benzeri şeyin merkezi yapmak istiyoruz. Bakanlığımız bu konuda Antalya'da temsilcilik açma kararı aldı. Ayrıca Antalya'yı diplomatik temasların, kongrelerin önemli merkezi haline getirmek de istiyoruz. Bu konuda valiliğimizle yakın temas halinde olacağız."

Basın toplantısını takip eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'a, "Hemen iyi bir yer bulun. Bizim temsilimize uygun bir yer olsun." diyen Dışişleri Bakanı, çalışmanın en kısa süre içinde hayata geçirileceğini ifade etti.

"BU BAKANI BİZE DE VERİN"

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi toplantısının Antalya'da gerçekleştirilmesinin Türkiye açısından önemini anlattıktan sonra herkesin Bakan Davutoğlu'ndan etkilendiğini söyledi. Ahmet Davutoğlu'nun üye ülke temsilcilerinin sorularına 'samimi ve doyurucu' cevap vermesinin herkesi memnun ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Bakanımız salondan ayrılınca tüm arkadaşlarımız aynı duyguları dile getirdi. Hatta bazı arkadaşlarımız, 'Bu bakanı biraz da bizim ülkemize verseniz' diye olumlu mesajlarını iletti. Bundan mutluluk, gurur duyduk." diye konuştu.