Dedaş trafo köşk binalarını çevreye uyumlu hale dönüştürüyor

Dedaş Batman İl Müdürlüğü, kenti trafoların kirli görüntüsünden kurtaracak bir proje için çalışma başlattı.

Merkezde bulunan trafo köşk binaların

Dedaş Batman İl Müdürlüğü, kenti trafoların kirli görüntüsünden kurtaracak bir proje için çalışma başlattı.

Merkezde bulunan trafo köşk binalarını çevreye uyumlu hale dönüştürülmesini sağlayacak projeyi TED Batman Koleji Vakfı gönüllü üstlendi. Proje ile Batman genelinde tüm ana arter yollar üzerinde bulunan ve çirkin görüntü oluşturan trafo köşk binalarının dış cephe yüzeylerinin rehabilite edilerek, güzel bir görünüme kavuşturulması amaçlanıyor.

TED Batman Koleji Vakfı öğrencileri, eski resim öğretmeni ve heykeltıraş Nezir Şahin Koordinatörlüğünde çalışmalara başladı. Batman Valiliği hizmet binasının bahçesinde bulunan trafo köşk binasında yapılan ilk çalışmaları DEDAŞ Batman İl Müdürü A.Kadir Özer, TED Batman Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av.Erdem Erken, Okul Müdürü M.Salih Bildik ve Beden Eğitimi öğretmeni Şafi Soysal yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DEDAŞ Batman İl Müdürü Abdulkadir Özer, Batman'a daha modern bir görüm kazandırmak, trafo köşk binalarının çevreye daha uyumlu hale gelmesini sağlamak ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla böyle bir projeye gerek duyulduğunu ifade etti. Kötü görüntüsü ile kentin estetiğini bozan trafo binalarının bakım ve boyalama çalışmalarını gönüllü olarak üstlenen TED Batman Koleji Vakfı Müdürü M.Salih Bildik ise şunları dile getirdi:

"Sosyal sorumluluk temelinde, hizmet ettiğimiz ilimizin daha iyi bir görünüm kazanmasını sağlamak, tüm öğrencilerimizi çevreye daha duyarlı olması konusunda bilinçlendirmek ve gelecek kuşaklara daha iyi bir çevre bırakmak amacıyla böyle bir projeyi üstlendik."