Çevik Kuvvetten Tatbikat

Nevşehir'de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tatbikat göz doldurdu.

Çevik Kuvvetten Tatbikat
Nevşehir Emniyet Müdürlüğümüz Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Nar Sosyal Tesisleri içerisinde yaptığı tatbikat gerçeği aratmadı. Tatbikatta Toplumsal Olaylara Müdahale, Göz Altına Alma ve Yakalama yönetmelikleri uygulandı.
Tatbikat öncesi Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Çevik ve eğitimciler tarafından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeline toplumsal olaylara müdahale yöntemleri, gözaltı yöntemleri, gaz mühimmatlarının kullanılması, teknik ve taktikler konularında teorik ve pratik eğitim verildi.
Nevşehir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Vekili 3. Sınıf Emniyet Müdürü Akın Kırımtay Denetiminde Olay Yeri Ve Kimlik Tespit Şube Müdürü Hakkı Seçilmiş'in de izlediği tatbikatta, senaryo gereği iki gruba ayrılan polislerden bir kısmı yasadışı örgüt militanlarını, diğer kısmı ise görevini yapan Çevik Kuvvet polisini canlandırdı. Çevik Kuvvet Polisine taş ve sopalarla saldıran grup çembere alınıp tek tek gözaltına alındı. Daha sonra etkisiz hale getirilen göstericiler araçlara bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.
Tatbikatı başarıyla uygulayan Çevik Kuvvet personellerini ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mustafa Çevik'i tebrik eden İl Emniyet Müdür Yardımcısı Vekili 3. Sınıf Emniyet Müdürü Akın Kırımtay, Çevik Kuvvet Polisine gerek teorik gerekse uygulamalı olarak sık sık eğitim verildiğini ve bu eğitimlerin devam edeceğini beyan etti.