'Başörtüsüne Oy Almak İçin Çözüm Aranıyor'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Süleyman Korkmaz, başörtüsü sorununda milletin aldatıldığını ve hükümetin oy almak maksadıyla çözüm aradığı belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Süleyman Korkmaz, başörtüsü sorunun çözümünün oy almak maksadıyla ortaya atıldığının, hükümetin halkı aldatmaktan başka bir şey yapmadığını söyledi. Korkmaz, "Başörtüsü konusunda, Cumhurbaşkanı'nın açıklaması, muhterem eşlerinin çelişkili manidar açıklaması, Başbakan Erdoğan'ın ise bu açıklamaların dışında milleti oyalamak, aldatmak ve oy almak maksadıyla başörtüsünü çözecekleri, 2011 seçimlerinden sonra yapacakları anayasayı işaret etmektedirler. Bu açıklamayı yapan insanların tamamı bu zihniyetin bahçesinde yetişen insanlardır. Bu zihniyet dinimizin emri olan başörtüsünü çözmek yerine, kalkan olarak kullanıp menfaat sağlamak, halkı aldatmaktan başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz gün Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu'nun görevden alınmasıyla da ilgili olarak açıklama yapan Kokrmaz, Bardakoğlu'nun yaptığı konuşmada hükümetten rahatsız olduğunu ileri sürdü. Korkmaz, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, 'Atatürk'ün gösterdiği önemi kimseden görmedik. Onun zamanında protokolde 3.sıradaydık şimdi ise 52.sırada yer alıyoruz" diye resepsiyonlara katılmadığını ifade eden eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, dini siyasete alet eden bu zihniyetten nasıl rahatsız olduğunu açıkça ifade etmiştir" dedi.
17 yıldan beri Kayseri'nin kötü idare edildiğini söyleyen Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiye de yüklendi. Korkmaz açıklamasında, "Ülkemizin bu zihniyet sayesinde geldiği nokta son derece vahimdir. Ülkemizi 8 yıldan beri kötü idare eden bu zihniyetin yol arkadaşları da, Kayserimizi de 17 seneden beri kötü idare etmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki yaptığı bir açıklamada 'Benim gibi çaputçuya oy verip, göreve getirdiler' diyor. Halkımız iradesini kullanmış, sizlere iyi idare etsinler diye oy vermiş, bunun tersini yaptıysanız halkın günahı ne? Kış ayların yaklaşmasıyla Kayseri halkı olarak zehir solumaktayız. Nefes almakta güçlük çekmekteyiz. Şehrimize doğalgaz geldi diye övünmek marifet değil. Halkın sağlığı düşünerek doğalgazı uygun bir fiyatla vatandaşın hizmetine sunmak asli görevlerden biri olmalıdır" diye konuştu.
Korkmaz açıklamasının devamında Belediye çalışmalarına değinerek şunları kaydetti: "Şehrimize yapılan hafif raylı sistem, güzel görünümlü olmakla beraber başta üniversite, otogar ve halkın yoğun olduğu istikametlere ulaşmaması, böyle bir hizmetin de 'ben yaptım oldu' düşüncesiyle yapıldığının işaretidir. Aynı zamanda ulaşım ücretlerinin yüksek olması halkımız ve özellikle de öğrencilerimizi çok büyük sıkıntıya sokmaktadır. En ufak bir yağışta şehrin çile haline gelmesi de 17 yıldan beri kötü ve eksik idare edildiğinin işaretidir. Bütün bunlar karşısında halkımızın menfaatine yapılan hizmetlerin yanında olduğumuzu eksik ve kötü yapılanların da takipçisi olacağımızı ifade etmek isteriz"