Başkan Bozbey: Geleceğin Nilüfer'ini insan odaklı kuruyoruz

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Mühendis Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD) tarafından düzenlenen toplantıda Nilüfer ve geleceğe dair p

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Mühendis Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD) tarafından düzenlenen toplantıda Nilüfer ve geleceğe dair projelerini anlattı. Altın Ceylan'da düzenlenen toplantıya BUMİAD yönetim kurulu ile çok sayıda üye katıldı. Toplantıda Nilüfer Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Bozbey, insan odaklı çalışmaların sonuçlarına dikkat çekti.

Nilüfer'in en yoğun göç alan ilçelerin başında geldiğini kaydeden Başkan Bozbey, "Sürekli büyüyen ve gelişen Nilüfer'in sorunları da artıyor. Vizyon olarak temel hedefimiz, hizmet standartları ve yönetim mükemmeliyeti ile uluslararası alanda tanınan, Türkiye'nin örnek ve lider kurumu olmaktır. 'Önce insan' ilkesiyle insan odaklı hizmet etmek en önemli değerlerimizden biridir. Bizler hem kentin, hem de kentlinin değişimini sağlamaya çalışıyoruz. Nilüfer'in eğitim bilim kenti, kültür ve spor kenti olması için birçok projeyi hayata geçirdik." dedi.

Nilüfer'i geleceğe taşıyacak şekilde hizmet vermek için proje ürettiklerini kaydeden Başkan Bozbey şunları söyledi: "Parklar, yeşil alanlar, yürüyüş yolları ile Nilüfer'de her yaştan insanın rahatça yaşayabileceği bir ortam oluşturuyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle halkımızın hayata bakış açısını farklı hale getiriyoruz. Ulaşımda bile önceliğimiz araç değil, yayadır. Her şey insan için anlayışı ile geleceğin Nilüfer'i için projelerimiz devam edecek. Nilüfer Arena, Nilüfer Agora, Anadolu Arastası, Beşevler Kent Meydanı, İhsaniye Kapalı Spor salonu başta olmak üzere birçok proje Nilüfer'e yeni bir vizyon katacak." diye konuştu.

Anadolu Arastası ve mahalle komiteleri projelerinin kendisini çok heyecanlandırdığını kaydeden Bozbey sözlerini şöyle sürdürdü: "Anadolu Arastası ile kültürel bir mozaik ortaya çıkacak. Balat'ta 163 dönüm alanda hemşehri derneklerinin merkezi olacak ve o yörenin mimarisini ve kültürünü gözler önüne serecek. Mahalle komiteleri projemiz ise yurttaşı yönetime dahil ediyor. Her komite kendi mahallesini yönetecek. Bulunduğu yerin ihtiyaçlarını belirleyerek, hizmetlerin doğru ve verimli kullanılmasına katkı sağlayacak."

BUMİAD üyelerinin sorularını da yanıtlayan Başkan Bozbey'e gecenin sonunda fahri üyelik rozeti takıldı. BUMİAD'a yeni katılan üyelere de rozetlerini Başkan Bozbey takarken, Nilüfer'de faaliyet gösterecek olan yeni dernek binası hakkında da üyelere bilgi verildi.