Balıkesir, sağlık personelinde Türkiye'de 12. sırada

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, sağlıkta insan gücü bakımından Türkiye ortalamasının üstünde olduklarını belirterek, nitelikli yatak sayısı e

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, sağlıkta insan gücü bakımından Türkiye ortalamasının üstünde olduklarını belirterek, nitelikli yatak sayısı eksikleri bulunduğunu kaydetti. Yılmaz, "Sağlık personeli bakımından Türkiye'de 12. sıradayız ancak bugüne kadar istihdam doğru yapılmamış. Örneğin personel, çoğunlukla Bandırma ve Körfez bölgesine yığılmış. İç bölgelerde kalan ilçelerde sıkıntılar var." dedi.

Geçen ekim ayında göreve başlayan İl Sağlık Müdürü Yılmaz, ekibiyle birlikte basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Çalışmalar, devam eden projeler ve yapılacak hizmetler hakkında bilgilerin verildiği Otel Asya Termal'deki toplantıya İl Sağlık müdür yardımcıları Mustafa Yılmaz, Mustafa Mallı, Murat Karaköse, Saim Gökçek, Sabit İşler ve Sabiha Akdemir, Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Hocaoğlu, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Sabri Yılmaz, Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Zekai Kafaoğlu ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Nuray Çeliktaş da katıldı.

Şehir merkezindeki hastanelerde günde 7 bin hastaya bakıldığını, bu poliklinik sayısının yüksek bir rakam olduğunu belirten Hasan Yılmaz, önümüzdeki günlerde Balıkesir Devlet Hastanesi'ne yeni bir acil ünitesi yapılacağını, ihale aşamasındaki projenin Türkiye'ye örnek olacağını kaydetti. Atatürk Devlet Hastanesi bünyesine dahil edilen eski doğumevindeki sekizer kişilik koğuş sisteminin son derece kötü olduğunu da vurgulayan Yılmaz, "Burada yakın zamanda tamamlanacak olan 3. basamak yeni doğan ünitesi hizmete girecek. Koğuşların yerini, doğum odaları alacak. Eski doğumevi binasındaki ameliyathane de olumsuz şartlarda hizmet veriyor. Bu bina, yakında tamamen doğum operasyonlarından muaf tutulacak." şeklinde konuştu.

Balıkesir'e 600 yatak kapasiteli yeni bir bölge hastanesi yapılacağının altını çizen İl Sağlık Müdürü Yılmaz, yer sıkıntısı çektiklerini, belediyenin uygun arazilerini kendi projelerinden dolayı vermediğini, yer arayışlarının devam ettiğini söyledi. Balıkesir'in sağlıkta insan gücü bakımından Türkiye ortalamasının üstünde bulunduğuna değinen Yılmaz, "Nitelikli yatak sayısı bakımından ise iyi değiliz. Hastalarımızın modern şartlarda kalabileceği yatkalar için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca belli branşlarda eksiklerimiz var. İstahdam bakımından da ilin bazı bölgelerinde sıkıntı yaşanıyor. Özellikle Marmara Adası, Manyas, Savaştepe, Balya, İvrindi ve Sındırgı, sağlık hizmetleri bakımından mağdur konumda. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz." dedi.