Avrupa Bilgi Yarışması Finali Diyarbakır'da Yapıldı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi iş birliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrupa Birliği Bilgi Yarışması Diyarbakır il finali, Final Okulları'nda gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi iş birliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrupa Birliği Bilgi Yarışması Diyarbakır il finali, Final Okulları'nda gerçekleştirildi. Yarışmanın il birincisi, Güler Şevki Özbek Anadolu Lisesi oldu.
Bu yılki Avrupa Birliği Bilgi Yarışması'na AB Bilgi Merkezlerinin bulunduğu İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Van, Edirne, Denizli, Kayseri, Gaziantep, Trabzon, Bursa, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Samsun, Eskişehir, Şanlıurfa, Konya ortaöğretim 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri katılıyor. Konular ise AB tarihi ve genişleme süreci, AB kurumları, AB politikaları ve programları, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci ve diğer aday ülkeler, Avrupa genel kültürü ve coğrafyası. Yarışmanın amacı, ortaöğretim
öğrencilerinin Avrupa, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin katılım süreci konusunda bilgi edinmeleri, araştırma ve okumaya yönelmeleri, doğru ve tarafsız bilgi edinmeleri ve basılı ve görsel medya vasıtası ile geniş kitlelerde farkındalık sağlamak.
Final yarışmasını kazanan takım ve danışman öğretmeni (4 öğrenci ve 1 öğretmen), programı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış Belçika ve Macaristan gezisi (3 gün, 2 gece) ile ödüllendirilecek. Ulusal yarışmada ikinci ve üçüncü olan takımlar ve Ankara'daki ulusal finale gelen diğer il birincileri netbook ve kitap seti gibi hediyelerle ödüllendirilecekler.