10 Kasım töreni güneşli bir havada gerçekleşti

Atatürk, ölümünün 72. yılında Erzurum'da güneşli bir havada anıldı. Önceki yıllarda 10 Kasım'da Erzurum'a mevsimin ilk karı yağarken, sıcaklar eksiye

Atatürk, ölümünün 72. yılında Erzurum'da güneşli bir havada anıldı. Önceki yıllarda 10 Kasım'da Erzurum'a mevsimin ilk karı yağarken, sıcaklar eksiye düşüyordu. Havanın soğuk olması nedeniyle 10 Kasım törenleri kapalı alanlarda icra ediliyordu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yıl dönümünde eşine az rastlanan güneşli ve sıcak bir havada anıldı. Cemal Gürsel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde ilk anma töreni gerçekleştirildi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı ve Garnizon Komutanı Korgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler Atatürk Anıtı'na çelenk sunup saygı duruşunda bulundu. Ardından resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgüt temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Daha sonra 2 dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile tören sona erdi.

Protokol ve davetliler daha sonra Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Atatürk' konulu panele katıldı. Törenler esnasında polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.