TEDAŞ sorumluluk kabul etmeyince kablosu arızalı bina 30 saat elektriksiz kaldı

Çanakkale şehir merkezinde bir apartman, yer altından geçen elektrik kablosundaki arıza sebebiyle karanlıkta kaldı. TEDAŞ'ın, sorumluluğu olmadığı ger

Çanakkale şehir merkezinde bir apartman, yer altından geçen elektrik kablosundaki arıza sebebiyle karanlıkta kaldı. TEDAŞ'ın, sorumluluğu olmadığı gerekçesiyle bakmadığı arızayı kendi imkanlarıyla yaptıran vatandaşlar, yaklaşık 30 saat sonra elektriğe kavuşabildi.

Barbaros Mahallesi Plaj Sokak'taki bir binanın girişiyle trafo arasında bulunan yer altı kablolarında, geçen cumartesi saat 12.15 sıralarında arıza meydana geldi. Bina sakinlerinin durumu TEDAŞ'a bildirmesi üzerine olay yerine giden ekipler, ilk incelemede arızanın trafoda değil, kabloda olduğunu tespit etti. Arızanın birkaç saat içinde giderileceğini umut ettiklerini anlatan bina sakinlerinden Esra Türker, görevlilerin sokak üzerindeki diğer apartmanlara elektrik verdiğini, sadece kendi binalarına vermediğini söyledi. Bunun sebebini sorduklarında ise trafoyla bina arasındaki arızanın TEDAŞ'ın sorumluluğuna girmediği cevabını aldıklarını ifade eden Türker, "Hafta sonu ve akşam saatleri olmasına rağmen yapacak bir şeyleri bulunmadığını belirten ekipler, bizim apartman sakinleri olarak bir elektrik ustası bulup yerin altını kazdırak arızayı yaptırmamız halinde gelip trafodan elektriği açacaklarını söylediler. Ben böyle bir şey görmedim. Elektrik faturasının ödemesini geciktirince hemen gelip kesen TEDAŞ, sorumluluğu olmadığı gerekçesiyle kış ortasında 10 haneyi 30 saat karanlığa mahkûm etti. Hastası, bebeği, yaşlısı olanları hiç düşünmeden, her ay tıkır tıkır parasını topladığı abonelerini, akşam saatlerinde arızalarıyla başbaşa bırakıp gittiler. Evdeki 70 yaşındaki babam ve 2 yaşındaki bebeğimle geceyi mum ışığında, kombi çalışmadığı için battaniye ve yorganlara sarılarak geçirdik. Özelleşen TEDAŞ, daha iyi hizmet vereceğine yaptığı uygulamayla sınıfta kaldı." şeklinde konuştu. Ertesi gün bir elektrikçi bulup tamir ettirdiklerini belirten Türker, bu defa da bir görevlinin gelip trafodan elektriği açması için 4 saat beklediklerini anlattı: "Arızayı giderdikten sonra 186'yı arayıp bir görevli gönderilmesini istedik. Esenler Mahallesi'ndeki arıza sebebiyle tüm görevlilerin orada çalıştığı söylendi. Oradaki iş bittikten sonra bizim elektriğimizin verileceğini ancak ne zaman onarılacağının belli olmadığını, büyük bir rahatlıkla telefonda bize anlattılar. Bizse tamirat işimiz olmadığını, 24 saat elektriksiz kaldığımızı, sadece bir kişinin gelip trafodan elektriğimizi açması gerektiğini izah ettik. Buna rağmen yapacak bir şey olmadığını, tüm ekibin orada çalıştığını söylediler. Bunun üzerine Çanakkale'nin bağlı olduğu bölge müdürlüğünü arayıp şikâyetimizi ilettik ve bir görevli gelip elektriğimizi açtı."