Işıkara: Depremden korunmanın temel yolu halkı eğitmekten geçiyor

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, depremden korunabilmenin en önemli yolunun bireylerin eğitiminden geçtiğini söyl

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, depremden korunabilmenin en önemli yolunun bireylerin eğitiminden geçtiğini söyledi.

Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri'ye gelen Işıkara, Kayseri Kızılay Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve Özel Tekden Koleji öğrencileri ile birlikte Vali Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti.

Deprem konusunda insanların ve özellikle de genç neslin eğitimine önem verdiklerini belirten Işıkara, bu nedenle sık sık okullarda, üniversitelerde öğrencilere ve eğitimcilere yönelik bilgilendirme toplantısı yaptığını söyledi.

Devletin depreme karşı elinden geleni yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini kaydeden Işıkara, b u konuda asıl sorunun bireylerde olduğunu vurguladı. Korunma kültürü ve bilincinin bireyde başlayacağına dikkat çeken Işıkara, "Ben her zaman bunu vurgulamaya çalışıyorum. Devlet elinden gelen her şeyi yapıyor. Dönüp baktığımız zaman hastanelerin, okulların, kamu, kurum ve kuruluşlarının depreme karşı dayanıklı hale getirilmesinde çok muazzam mesafeler aldık. Toplum ne kadar bilinçli olursa ve medya ne kadar çok destek verirse, zannediyorum Kaliforniya'daki, Japonya'daki insanlar gibi depremde hiç zarar görmeyen insanlar olacağız. Bu nedenle bireylerin eğitimine ve bilinçlendirilmesi çalışmalarına her türlü desteği veriyoruz. Bilgilendirme çalışmaları kapsamında kim nereye çağırırsa, oraya gitmeye gayret ediyoruz." dedi.

Vali Mevlüt Bilici de Işıkara'nın kendisini insanları deprem konusunda bilinçlendirme çalışmalarına adadığını, bunun için 'Deprem Dede'ye teşekkür ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin deprem kuşağında bulunan bir ülke olduğunu kaydeden depremi hayatın bir parçası olarak düşünüp ona göre önlem alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ziyarette, öğrenciler de Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve deprem ile ilgili yazdıkları şiirleri okurken depremle alakalı öğrenciler tarafından oluşturulan kitapta Vali Bilici'ye hediye edildi.