Bakan Yılmaz: Küçük dokunuşlarla büyük hayalleri gerçekleştiriyoruz

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Sosyal Destek Programı'yla (SODES) birçok kişinin hayallerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu yıl GAP Bölgesi'ndeki b

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Sosyal Destek Programı'yla (SODES) birçok kişinin hayallerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu yıl GAP Bölgesi'ndeki bin187 projeye 150 milyon lira kullandırıldığını söyleyen Yılmaz, 2011 yılı için 25 ilde 200 milyon lira kaynak vereceklerini ifade etti.

SODES projeleriyle ilgili Yeni Başbakanlık Binası'nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Yılmaz, 2009 yılında 133 milyon lira kullandırılırken, 2010 yılında kaynağın 155 milyon liraya çıkarıldığına dikkat çekti. Projenin bu yıl itibariyle DAP illerine de yaygınlaştırıldığını, 9 ilden 25 ile çıkarıldığını vurgulayan Yılmaz, projenin istihdam, sosyal içerme, kültür sanat ve spor alanları gibi 3 temel eksende yürüdüğüne işaret etti.

Hedef kitlede, çocukların, gençlerin, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler, ve gecekondu bölgelerinde yaşayanlar bulunduğunu kaydeden Bakan, "Bu yıl Valiliklerden 365 milyon lira tutarında 15 bin proje teklif edildi. 2 bin 586 proje incelendi. 150 milyon lira toplam bütçeli bin 187 proje finanse edildi." dedi.

Projenin 'Küçük dokunuşlarla, gerçekleşen hayaller.' Sloganı taşıdığını kaydeden Yılmaz, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için 2011 yılında SODES'e 200 milyon lira ayrıldığını aktardı.

DAHA ÇOK DESTEK İÇİN PROGRAM BAZLI DESTEK GELİYOR

Kaynak azlığı sebebiyle desteklenemeyen proje bulunduğunu aktaran Bakan Cevdet Yılmaz, daha fazla projenin hayata geçmesi için proje bazlıdan program bazlıya geçileceğini kaydetti. Yılmaz, maddi kaynak olmadığı için desteklenemeyen projelerin başka yerlere yönlendirilebileceğine vurgu yaptı.