Bakan Ergün'den, Omay'ın ailesine taziye ziyareti

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'nde köprüde düşerek boğulan 4 yaşındaki Omay'ın ailesini ziyaret etti.

Başiskele İlçesi'nde otur

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'nde köprüde düşerek boğulan 4 yaşındaki Omay'ın ailesini ziyaret etti.

Başiskele İlçesi'nde oturan İnaltay ailesini Bakan Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ziyaret ederek başsağlığı diledi. Bakan Ergün tarafından teselli edilen baba Çağdaş ve anne Berat İnaltay çiftinin üzgün ve bitkin oldukları görüldü. Sohbet sırasında anne Berat, derede kurtardıkları kızları Miray'a sıkıca sarıldı.

Olayı Bakan Ergün'a anlatan Çağdaş, köprünün yıkılmadığını yan yattığı sırada kızlarının kayarak dereye düştüğünü söyledi. İnaltay, "Eşim kızlarımızı alarak köprüye gitti. Bir arkadaşımız da onların fotoğraflarını çekmek istedi. O sırada köprü yan yattı, bir öğretmenimiz ve bir çocuğumu düştüğünü gördüm. Onu kurtarmak için atladım, Omay'ın da düşeceğini kestiremedim. Suyun o kadar güçlü olacağını hesaplayamadım. Hemen atladım ama kurtarmam kolay olmadı. 10 metre ileride Omay'ın ayaklarını göndüm. Var gücümle gittim ancak su çok sert akıyordu. Akşama kadar karadan yalınayak kızımı aradım ama kurtaramadım. Kızlarım tek yumurta ikizleri olduğu için bir birine çok benziyorlar." dedi.

MİRAY, SÜREKLİ İKİZİNİ SORUYOR.

Şimdiye kadar her anılarının kızları ile geçtiğini belirten Çağdaş, Miray'ın sürekli ikizi Omay'ı sorduğunu söyledi. Çağdaş, "Bundan sonra ne yapacağız bilmiyorum." dedi.