'Sağlıklı Yaşa' Ekibinin Bu Hafta Durağı Güneşli Oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Türk Diyabet Cemiyeti Kayseri Şubesi işbirliğinde düzenlenen 'Sağlıklı Yaşa' projesi kapsamında bu hafta Güneşli Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar ücretsiz sağlık taramasından geçirildi

'Sağlıklı Yaşa' Ekibinin Bu Hafta Durağı Güneşli Oldu
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Türk Diyabet Cemiyeti Kayseri Şubesi işbirliğinde düzenlenen 'Sağlıklı Yaşa' projesi kapsamında bu hafta Güneşli Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar ücretsiz sağlık taramasından geçirildi.
Amaçlarının şehir merkezinden uzak bölgelerde yaşayan vatandaşlara belirli periyotlarla sağlık hizmeti götürmek olduğunu ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi BEF Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da vatandaşların yanında olduğunu söyledi.
'Sağlıklı Yaşa' projesinde 4. etaba gelindiğini belirten Tuzcuoğlu, " Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'nin hizmette sınır yoktur prensibiyle mahallelerimizde başlattığımız sağlık taramalarımızı sürdürüyoruz. Her bölgede gerek o bölgenin gerek ilçe belediye başkanlarının destekleri, gerekse İl Sağlık Müdürlüğü, taramalarımıza katkıda bulunan Diyabet Cemiyeti ve diğer gönüllü kuruluşların destekleriyle Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde bu hizmeti sürdürüyoruz. Merkeze ulaşmakta güçlük çeken hemşerilerimize her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yanlarında olduğumuzu hissettirmek amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Tansiyon, kolesterol ve kitle beden indekslerinin yanı sıra şeker düzeylerinin kontrol edildiği sağlık taramasına katılan vatandaşlar ise şehir merkezinden uzak bir bölgede ikamet ettiklerini ve bu nedenle sağlık kuruluşlarına yeterince gitme imkanı bulamadıklarını belirterek "Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu hizmeti bize sunan tüm görevlilere teşekkür ediyoruz. Sağlık hizmetini ayağımıza kadar getirdiler" şeklinde konuştular.
Taramalarda ayrıca anne babalarıyla birlikte gelen çocuklara ise otomatik kurşun kalem, silgi ve yedek kalem ucu ile balon hediye edildi.