Çorlu Paşaköy Camii, dualarla ibadete açıldı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Paşaköy'de Balkan Harbi'nden kalma 200 yıllık mescit yıkılarak yerine yaptırılan cami dualarla ibadete açıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Paşaköy'de Balkan Harbi'nden kalma 200 yıllık mescit yıkılarak yerine yaptırılan cami dualarla ibadete açıldı.

Paşaların köyü olarak bilinen Paşaköy'de bulunan eski caminin yerine 500 metrekarelik alanda yeniden yaptırılan caminin giriş katında Kuran Kursu, kütüphane ve şadırvan bulunuyor.

İkinci ve üçüncü katı ise ibadet için tasarlanan ve genişçe bir avluya sahip camide aynı anda 500 kişi namaz kılabiliyor. 14 ayda tamamlanan caminin yapımına katkıda bulunan emekli öğretmen Şevket Sezer, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Küçük ve üstümüze yıkılmak üzere olan bir mescidimiz vardı, bundan 14 ay evvel buraya yeni bir cami yapma kararı aldık. Bugün de hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla tamamladığımız camimizi ibadete açıyoruz. Camimiz 450 bin TL'ye maloldu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.'' dedi.

Köylülerden Ahmet Çalışkan ise ''Ben 88 yaşındayım. Kendimi bildim bileli eski mescitte namaz kıldım. Üzerimize yıkılacak duruma gelmişti, camiye yardım yapan tüm hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bugün çok mutluyum.'' diye konuştu.

Törende açılış öncesinde Çorlu Reşadiye Camii İmam Hatibi Mustafa Moroğlu, Kuranı Kerim okudu. Ardından dualar edilerek kurban kesildi. Açılışa katılanlara ise ekmek arası döner, ayran ve meyve ikram edildi.

Paşaköy Cami açılışına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürler, Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt ve Malkara Müftüsü Mehmet Öz ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.