Nükleer silahsızlanmaya karşı bisikletle dünyayı dolaşıyorlar

Nükleer silahsızlanmaya karşı kamuoyu oluşturmak ve bu alanda etkin çalışmalar yürütmek için Almanya'dan bisikletleri ile dünya turuna çıkan Alman Wol

Nükleer silahsızlanmaya karşı kamuoyu oluşturmak ve bu alanda etkin çalışmalar yürütmek için Almanya'dan bisikletleri ile dünya turuna çıkan Alman Wolf Schlupp-Hauck ve eşi Brigette Schlupp-Wick Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti.

2010 Temmuz ayından beri Almanya'dan bisikletleri ile yola çıkan Alman Wolf Schlupp-Hauck ve eşi Brigette Schlupp-Wick, Almanya ve Avusturya'daki Barışın Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Viyana'da Almanya,Türkiye ve İran'ın BM Temsilcileri ile de Nükleer silahsızlanma ile yürütülen kampanyaları konusunda bilgiler aktaran Alman çift 'Şimdi Küresel Silahsızlanma' adı altında yürüttükleri kampanya konusunda Başkan Ünver'e bilgiler aktardı.

Gözlemci olarak katıldığı New York'taki Nükleer Silahsızlanma Antlaşması Gözden Geçirme Toplantısı hakkında da bilgiler veren Alman Wolf Schlupp-Hauck, Nükleer Silahlar Konvansiyonu için görüşmelerin başlatılmasının ve NATO'ya üye ülkelerdeki nükleer paylaşımın rolünün tartışılması gerektiğini ortaya koyan düşüncenin de desteklenmesi çağrısında bulundular.

Bu kapsamda Nükleer Silahsızlanma Parlamenterler Ağı oluşturulması için Türk Parlamenterler ile de görüşme isteklerini yineleyen Alman Wolf Schlupp-Hauck, bu kampanya çerçevesinde Sarıyer,Bursa ve İncirlik Belediye Başkanları ile oldukça önemli görüşmeler yaptıklarını belirtti. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver' de ziyarette yaptığı konuşmada, dünyada Nükleer silahsızlanmaya karşı yürütülen çalışmaları, savaşsız bir dünya özlemi içerisinde bulundukları için memnuniyet verici bir girişim olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Daha sonra Ünver, Alman Wolf Schlupp-Hauck ve eşi Brigette Schlupp-Wick'e ziyaretlerin anısına Hitit Anforası hediye etti. Alman Wolf Schlupp-Hauck'un eşi Brigette Schlupp-Wick' de daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e,dünyada barışın sembolü haline gelen Japonya'lı Sodako isimli bir çocuğun yaptığı kağıttan Turna Kuşu modelini hediye etti.