Futbolcu Youla'ya hocası Çalımbay'a hakaretten 2.5 yıl hapis cezası

Eskişehirspor eski Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'a, basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan futbolcu Süleyman Youla, 2,5 ay hapis cezasın

Eskişehirspor eski Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'a, basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan futbolcu Süleyman Youla, 2,5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Hakim, hükmün açıklanmasını geriye bırakarak cezayı erteledi. Buna göre, Youla 5 yıl içerisinde her hangi bir suç işlemesi halinde söz konusu cezayı da çekecek.

Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davaya, davacı Rıza Çalımbay'ın avukatları Ayşe Fert Dökmeci ve Erdal Kesebilir ile tutuksuz Süleyman Youla'nın avukatı Rüstem Özışık katıldı.

Dosyayı inceleyerek karara bağlayan mahkeme başkanı, tutuksuz sanık Souleymane Youla'nın TCK'nın 125/1-2 maddesi gereğince hakaret suçunu sabit buldu. Mahkeme bu nedenle sanık Youla'nın 2,5 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Ancak Mahkeme Başkanı hükmün açıklanmasını geriye bırakarak cezayı erteledi. Buna göre, Youla 5 yıl içerisinde her hangi bir suç işlemesi halinde söz konusu cezayı çekecek.

Çalımbay'ın avukatı Ayşe Fert Dökmeci, kararı olumlu bulduklarını söyledi.

Avukat Dökmeci, kararın Türk sporundaki etik değerler açısından bir başlangıç olduğunu işaret ederek, spor kurumlarındaki hiyerarşi ve disiplin uygulamaları bakımından örnek teşkil edeceğini kaydetti.

Yaklaşık iki yıl önce meydana gelen olayda futbolcu Youla, antrenmanı izinsiz terk edince kendisini eleştiren hocası Çalımbay hakkında basında hoş olmayan sözler sarf etmişti.