Chp'li Vekiller Hastanedeki Haberal'ı Ziyaret Etti

Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensubu üyeleri, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan ve rahatsızlığı nedeniyle tedavisi süren Prof

Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensubu üyeleri, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan ve rahatsızlığı nedeniyle tedavisi süren Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
Meclis İnsan Hakları Komisyonu CHP Milletvekilleri Çetin Soysal, Ahmet Ersin, Malik Ecder Özdemir ile Ali Rıza Ertemur, Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ı tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere değerlendirmede bulunan CHP Milletvekili Ahmet Ersin, dünya çapındaki bir bilim adamının neyle suçlandığını bilmeden 1.5 yıldır tutuklu bulunduğunu iddia ederek, "Ondan şifa bekleyen binlerce insan var. İzmir'de bir hasta, Haberal tarafından
tedavi edilemediği için, tedavisi yarıda kaldığı için yaşamını yitirdi. Haberal'ın burada tutuluyor olması binlerce hastasını mağdur ediyor, acı çekmesine neden oluyor" dedi.
"Türkiye bu ayıbı en kısa zamanda mutlaka çözmelidir" diye devam eden CHP Milletvekili Ahmet Ersin, "Bu böyle devam edemez. Kaçma ihtimali yok, delilleri karartma ihtimali yok. Kaldı ki neyle suçlandığı da belli değil. Böyle bir insanın 1.5 yıldan beri bir odada hapsediliyor olması üzüntü vericidir" ifadelerini kullandı.
Ersin, Haberal'in sağlık durumuna ilişkin bir soru üzerine, "Rahatsız tabii ki ama morali iyi. Adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyor. Suçsuz olduğunu söylüyor. Biliyorsunuz Haberal, 9 yargıç hakkında haksız yere tahliye edilmediği için tazminat davası açtı. Davaları kazandı ancak o yargıçlar halen Haberal'ın davasına bakmaya devam ediyorlar" diye konuştu.
CHP Milletvekili Çetin Soysal ise, "Sayın Başbakan, bundan bir süre önce Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın 12 Eylül'de babasının cenazesine gidemediğini ifade etmişti. 12 Eylül bir faşizmdi, bir askeri cunta idi. Ama demokrasimizin yerleştiğini iddia ettiğimiz bu günlerde Mehmet Haberal, babasının cenazesine gidip Fatiha okuyamamıştır. Peki bu rejimin adına ne diyeceğiz? 12 Eylül'deki uygulamalardan farkı ne? Bugün geldiğimiz nokta son derece vahim. Biz bu ziyaretlerimizde hukuku ve adaleti arıyoruz. 1.5
yıldır ufacık bir odada hapsolunan Mehmet Haberal'ın bir hukuksuzlukla karşı karşıya olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuyu yakından takip ettiklerini belirten CHP milletvekilleri, açıklamanın ardından hastaneden ayrıldı.