Bornova'da Hayvanlara Ambulanslı Sağlık Hizmeti

Tüm dünyada 4 Ekim'de başlayan hafta Hayvan Hakları Haftası olarak kutlanırken, Bornova Belediyesi bu konuda önemli çalışmaları ile öne çıkıyor

Bornova'da Hayvanlara Ambulanslı Sağlık Hizmeti
Tüm dünyada 4 Ekim'de başlayan hafta Hayvan Hakları Haftası olarak kutlanırken, Bornova Belediyesi bu konuda önemli çalışmaları ile öne çıkıyor. Acil yardıma muhtaç hayvanlar Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı hayvan ambulansı ile alınarak gerekli tedavileri uygulanıyor.
Trafik kazası, şiddete maruz kalma gibi vakalarda sokak hayvanlarının yanında olan Bornova Belediyesi acil hayvan sağlık aracıyla yaralı hayvanların bulundukları ortamlara giderek acil müdahalelerini yapıyor. Bornova Belediyesi acil hayvan sağlık aracıyla son bir yılda 200 kadar yaralı hayvanın acil müdahalesini yaparak hayata döndürdü. Hayvanların araç ezmesi ya da herhangi bir nedenle yaralanması durumunda gelen ihbar üzerine bir veteriner hekimle beraber Acil Hayvan Sağlık aracı adrese gidiyor. Hayvanın durumuna göre yerinde müdahale yapılıyor ya da Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne götürülerek tedaviye burada devam ediliyor. Tedavi bitiminde kısırlaştırma ve aşılama uygulanarak alınan adrese bırakılıyor. Bornova Belediyesi son 18 ayda 3500 sahipsiz sokak hayvanını kısırlaştırdı. Bunlardan saldırgan mizaçlı olan bin köpek hayvan barınağına gönderildi. Geriye kalan 2 bin 500 adet sahipsiz hayvan doğal ortamlarına bırakıldı. 5199 sayılı kanunun uygulamaya girdiği tarihten itibaren Bornova Belediyesince 6 binin üzerinde sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı.
HAYVANLARA SÜREKLI YARDIM
Sokak hayvanlarının da herkes gibi yaşama hakkı olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır; "Sokak hayvanlarına her türlü yardımı yapmak zorundayız. Bornova'da hepimiz birlikte yaşıyoruz. Onlar bize muhtaçlar. Yaşamlarını kolaylaştırmak için bizden destek bekliyorlar, biz de onlara bu desteği veriyoruz. Bornova Belediyesi olarak Acil Hayvan Sağlık Aracımız ile yaralı ve hasta hayvanlarımıza acil müdahalelerini yapıyoruz. Hayvanların her türlü sağlık ihtiyacını çözüyoruz ve onları tekrar doğal ortamlarına bırakıyoruz. 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü'nde tüm hemşehrilerimizden sokak hayvanlarına yaşam hakkı desteği verme duyarlılığını bekliyoruz. Dostlarımızı sadece 4 Ekim'de değil her zaman sahip çıkalım" diye konuştu.