'Altı Yaş Çok Geç' Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Adıyaman Valiliğinin desteklediği, Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Altı Yaşı Çok Geç' projesinin tanıtımı yapıldı.

'Altı Yaş Çok Geç' Projesinin Tanıtımı Yapıldı
Valilik toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısına Vali Ramazan Sodan, Vali Yardımcısı Aydın Börü, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Öztuncer katıldı. Okul öncesi öğrencilerine dağıtılacak olan giysi ve kırtasiye yardımlarını tanıtan protokol üyeleri, 'Altı Yaş Çok Geç' projesiyle birlikte okul öncesi eğitimde öğrenci artışlarının sağlandığını belirtti.
2008 yılından beri okul öncesindeki fiziki kapasite sorunlarını gidermek için yatırımlar yapıldığını söyleyen Vali Ramazan Sodan:"2009 yılında SODES kapsamında 129 projemiz kabul edildi. Bu projeler eğitim, kültür ve spor alanlarında Adıyaman'ı sosyal açıdan gelişmesini sağlayacak projelerdi. Bunların çoğunu hizmete geçirdik. Bu projelerden biri de 'Altı Yaş Çok Geç' projesiydi. Bu proje kapsamında 9 öğrenci velisine öğrenci aidatı verilecek. Proje olumlu sonuçlar doğurdu ve okul öncesinde öğrenci
sayısında 1500 artış yaşandı. Sayının daha da artması için çalışıyoruz. 4-5 yıl içerisinde okullaşma oranında en az yüzde 50 artış sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
Vali Sodan, 2008 yılında artan yatırımlarla birlikte 7 olan anaokulu sayısının 20'ye yükseldiğini 10 okul binasının da yapım işleminin sürdüğünü açıkladı.
Okul öncesi için hazırlanan 3 proje maliyetinin 607 Bin TL olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ise, okul öncesinde eğitim hedeflerine ulaşmak için 3 adet eğitim projesi hazırlayarak, uygulandığını kaydetti.
Proje hakkında bilgiler veren Alaköse: "2009 yılında 195 Bin TL bütçeli 'Altı Yaş Çok Geç' projesiyle 300 çocuğun okul aidatı 48 bin 200 TL karşılanarak, bu çocukların okul öncesi eğitimden yararlanmaları sağlanmıştır. 2010-2011 öğretim yılında ise 146 Bin 800 TL bütçeyle 'Alta Yaş Çok Geç' projesi kapsamında dar gelirli ailelerine 5 yaşındaki çocuklarından 600 çocuğun okul aidatları, 420 çocuğun giyim, kırtasiye ve temizlik malzemeleri, 1000 çocuğun eğitim seti ihtiyaçları karşılanarak okul öncesi
eğitimden yararlanmaları sağlanacaktır".
Alaköse, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "2008-2010 yılları arasında yaptığımız yatırımlarla okul öncesinde fiziki kapasite sorunu büyük oranla çözülmüştür. Okul öncesi eğitim alanında geliştirdiğimiz projelerle de okullaşma oranımızı daha da arttırmak istiyoruz. Gelir yetersizliği nedeniyle merkez ilçede anaokuluna veya anasınıfına gidemeyen çocuklarımızın velileri, kendilerine en yakın anaokuluna veya ilköğretim okulu müdürlüklerine müracaat etmeleri ve proje şartlarını taşımaları durumunda
çocukların bütün ihtiyaçları proje kapsamında karşılanacaktır".