Esogü'de Yeni Akademik Yılı Törenle Başladı

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Atilla Eriş, üniversitelerin hesap vermekten onur duyan kurumlar hale gelmeleri gerektiğini söyledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yeni akademik yılının ilk açılış töreni Meşelik yerleşkesindeki Atatürk ve Gençlik anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından ESOGÜ Kongre Merkezi'nde yapılan törende konuşan Prof. Dr. Tekin, ESOGÜ'nün başarı çıtasını daha da yükseklere çıkartacaklarını belirterek, "Bilgi üretmek, öğretimin kalitesini artırmak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu birikimli, yetenekleri gelişmiş, girişimci insan gücünü yetiştirmek
olacaktır. Ülkemizin refah seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, sorunlarına çözüm aramak, üniversitemizin önem verdiği çalışmalardandır. Her zaman hedeflerimizin arasında bulunan yeni araştırma uygulama merkezi kurmak da bu amacımızı gerçekleştirmede ki adımlarımızın başlangıcını oluşturmaktadır. Geçtiğimiz öğretim yılında da toplumumuz ve çevremiz için çok önemli iki konuda sosyal sorunlara duyarlılık bilinciyle kurmuş olduğumuz Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Toprak ve Su
Kaynakları Araştırmaları Merkezi de bu amaçla çalışmalarına başlamıştır. Kurucu rektörümüzü ve kaybettiğimiz öğretim üyelerimizi buradan rahmetle anıyorum" diye konuştu.
Açılışa katılan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Atilla Eriş, üniversitelerin özerk olmalarının üniversitelerin başına buyruk olması anlamına gelmemesi gerektiğini savunarak, "Üniversiteler hesap vermekten onur duyar hale gelmelidir. Ne yazık ki, bu hesap verilebilirliğe teknik açıdan tam manasıyla sahip değiliz. Üniversiteleri hesap verir hale getirebilmek için siyasi otorite de üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.
Tören Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Kiper'in verdiği 'Organ Transplantasyonu' konulu yeni akademik yılın ilk dersi ile sona erdi. Törene eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Orhan Oğuz, Eskişehir Milletvekilleri Murat Mercan, Nedim Öztürk ve Beytullah Asil, Vali Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr.Yılmaz Büyükerşen, YÖK yürütme kurulu üyeleri ve akademisyenler ile davetliler katıldı.