Vali Mutlu: Patlamada 10'u polis 22 kişi yaralandı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Meydanı'nda yaşanan patlama olayının bir terör eylemi olabileceğini söyledi. Bir erkek şahısın kendini imha

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Meydanı'nda yaşanan patlama olayının bir terör eylemi olabileceğini söyledi. Bir erkek şahısın kendini imha ettiğini belirten Mutlu, patlamada 10'u polis toplam 22 kişinin yaralandığını açıkladı.

Vali Mutlu hava şartları nedeniyle hafta sonuna ertelenen Vatan Caddesi'ndeki 29 Ekim töreninden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bombanın cinsi ve hangi örgütün gerçekleştirdiği konusunda şuanda incelemenin devam ettiğini anlatan Vali Mutlu, "Öncelikle gerçekleşmiş olan Taksim Meydanı'ndaki eylem nedeniyle kınıyoruz. Bir erkek eylemci kendini de imha etmek suretiyle Taksim Meydanı'nda polis noktamızın bulunduğu yerde bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda ilk belirlemelerimize göre 12 tane vatandaşımız ve 10 tane polis memurumuz yaralıdır. Yaralılar içinde durumu ağır olan yok. 4 ayrı hastanede tedavileri sürüyor yakinen takip ediyoruz. Eylem ile ilgili takipleri emniyetimiz ve diğer güvenlik birimlerimiz koordineli şekilde takip ediyorlar. İzliyoruz daha sonra gelecek bilgileri sizlerle paylaşacağız. Elbette bir terör eylemi olarak gözüküyor. Daha önce de ülkemizde bu tür eylemler olmuştu. Detayları konusun daha sonra açıklayacağız." diye konuştu.