Tarsus'ta Ethem Çalışkan Okuma Salonu açıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 'Tarsus Belediyesi Etem Çalışkan Okuma Salonu' hizmete girdi.

Tarsus Belediye tarafından Şehit Pilot Üsteğmen Sunay

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 'Tarsus Belediyesi Etem Çalışkan Okuma Salonu' hizmete girdi.

Tarsus Belediye tarafından Şehit Pilot Üsteğmen Sunay Atilla Üstgeçiti altına yaptıran okuma salonun açılışı törenle yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreni Etem Çalışkan'ın özgeçmişinin okunması ile devam etti. Daha sonra söz alan Çalışkan, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ederek, adının verildiği okuma salonuna kente hayırlı olmasını diledi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise Tarsus'ta köprü altı kavramının değiştiğini belirterek, "Eskiden köprü altı deyince insanların aklına kötü, olumsuz ve suç gelirdi. Fakat Tarsus'ta bu köprü altına yapılan okuma salonu ile geçmiş dönemde yapılan sanat galerisi köprü altı kavramını değiştirmiştir. Tarsus'ta köprü altı deyince insanların aklına, eğitim, kültür, bilim ve sanat gelmektedir. Bu hizmetleri Tarsus halkına sunan herkes teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da böyle hayırlı hizmetlerle halkın karşısına çıkmanın kendisine büyük bir mutluluk verdiğini dile getirerek, Tarsus'un şehircilik açısından dikkatleri üzerine çeken bir kent olduğunu ifade etti. Kocamaz, "Belediyecilik ve şehircilik açısından marka bir kent haline geldik. Yeni okuma salonumuzun tüm Tarsus halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diyorum." dedi.

Konuşmaların ardından okuma salonu törenle hizmete girdi. 500 bin TL'ye mal olan okuma salonunda internet bağlantılı 20 bilgisayar, yerel ve ulusal gazeteler ve binlerce kitap bulunuyor.