Suriye Heyeti Makina Mühendisleri Odasını Ziyaret Etti

Samsun'da bulunan tıbbi cihazlar imalatçıları ile görüşme yapmak üzere Suriye'den Samsun'a gelen bir heyet, Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi'ni ziyaret etti.

Suriyeli Dr. Ahmed Shaban ve Dr. Mahmoud Masri beraberinde Samsun'da röntgen cihazları imalatı yetkilisi Rön-Med firması sahibi Selim Ergin'den oluşan heyeti, MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Şube Sekreteri Mehmet Mutlu, Ar-Ge İnovasyon Komisyon Üyesi Köksal Sönmez, Makina Mühendisi Osman Kahraman ve KOSGEB Müdürü Makina Mühendisi Hami Danış karşıladı. Söz konusu heyete, MMO Samsun Şubesi'nde MMO adına iki yılda bir düzenlenen "TİSKON - 2011 Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi Kongre ve Sergisi" ve
Samsun'da sektörde faaliyet gösteren firmalar hakkında bilgi verildi.
Ziyaretle ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, tıbbi cihaz imalatı konusunda Samsun'un ülkemizde ve dünyada öne çıktığını, sektörün gelişimine ve sürdürülebilir bir yapıya ulaşılabilmesi için çalışmaların ve uygulamaların gecikmeden hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Gürkan, TİSKON - 2011 Kongresi'nde güneyde bulunan komşu ülkelerimizin de profesyonel ziyaretçilerle katılımlarının sağlanabilmesi için çalıştıkları ifade etti.
Dr.Mahmoud Masri ise, Türkiye ile ticari çalışmalarını genelde Gaziantep, İstanbul ve İzmir üzerinden gerçekleştirdiklerini, Samsun'da röntgen cihazı üretildiğini bu ile geldiklerinde öğrendiklerini ve şaşırdıklarını hatırlattı.