Oduncular Pazarında Kuru Hareketlilik

Kış mevsimine yaklaşılmasıyla birlikte havaların soğuması, oduncu esnafını harekete geçirdi

Kış mevsimine yaklaşılmasıyla birlikte havaların soğuması, oduncu esnafını harekete geçirdi. Kışın soğuğunda ısınmak amacıyla odun almak isteyen vatandaşlar, oduncular pazarındaki işletmeleri tek tek gezerek hem kalite hem de fiyat kontrolü yapıyor. Odunun tonu 300-350, kömürün tonu 400-450 TL arasında değiştiği bildirildi. Bu yıl odun satışlarında yüzde 15 zam uygulanırken, kömür fiyatında düşüş yaşandığı görüldü.
Fiyatları uygun bulan vatandaşlar yine de alım gücü olmayan insanların odun ve kömür almakta çekindiklerini ifade ederken, fiyatın biraz daha düşmesi gerektiğini belirtti.
Oduncular pazarında kuru bir hareketliliğin yaşandığını ve bu hareketliliğin beklenen getiriyi sağlamadığını kaydeden oduncu esnafından Abuzer Fidancı, fiyatlarda artışın az olmasına rağmen satışın da az olduğunu belirtti. Satışların azalmasın da doğalgazın bir faktör olmadığını belirten Fidancı, doğalgazın temiz ve kullanılışlı bir yakıt olduğunu, ancak evleri tam anlamıyla ısıtmadığını söyledi. Doğalgaz için Adıyaman'ın alt yapısının hazır olmadığını anlatan Fidancı, Türkiye'deki yakacak odun
eksikliğinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.