Muhtarlar Federasyonu; Çağdaş hizmet anlayışıyla muhtarlar mühür ücreti almamalı

Muhtarlar Federasyonu ve Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, muhtarların 21. yüzyıla uygun hale getirilmesi ve artık mühür tasdik

Muhtarlar Federasyonu ve Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, muhtarların 21. yüzyıla uygun hale getirilmesi ve artık mühür tasdik ücreti almaması gerektiğini söyledi.

Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Özünal, muhtarların içinde bulunduğu sıkıntılar ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi. Muhtarların özellikle 21. yüzyıla yakışır ve çağdaş hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Özünal, muhtarın devletle ilgili giderlerinin karşılanması gerektiğini savundu. Vatandaşların git gel zulmünden kurtulması gerektiğini vurgulayan Özünal, "Muhtar vatandaştan mühür taktik ücreti alınmamalı. Hizmetler internet üzerinden yapılmalı. Vatandaşın muhtardan isteği evrakla ilgili kuruma muhtarlık vasıtasıyla ulaştırılmalı." dedi.

Öte yandan Kimlik Paylaşım Sistemi'nin (KPS) devreye girmesiyle bir boşluk meydana geldiğini dile getiren Özünal şu ifadeleri kullandı, "1774 sayılı kimlik bildirme kanunu işlevini bitirmiştir. Kötü niyetli kişiler nüfusa kayıt yaptırıp muhtarlığa kayıt yaptırmaması sistemde tıkanıklığa neden oluyor. Bu nedenle tebligat kanununda önemli değişikliklerin yapılması gerekiyor."