Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden Gaziantep'te incelemelerde bulundu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden ile Gaziantep'e geldi.

Mehmet Şimşek'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Fri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden ile Gaziantep'e geldi.

Mehmet Şimşek'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Frieden, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve çok sayıda kurum, kuruluş yetkilisi yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Bakan ve heyetin belediyemizi ziyareti bizler için büyük bir anlam taşımaktadır. Çünkü bu ziyaret resmi bir nitelik arz etmektedir. Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden, değerli eşleri ve heyetine hoş geldiniz diyorum." dedi. Güzelbey, Lüksemburg Maliye Bakanı Frieden'e Gaziantep'le ilgili bir brifing verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Luc Frieden'i Gaziantep'te misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Bundan yaklaşık bir yıl önce Lüksemburg'u ziyareti esnasında kendisi ile çok iyi bir diyalog kurduklarını anlatan Şimşek, "O zaman kendisini davet ederek Türkiye'yi tanıyın ve Türkiye'deki son dönemdeki değişimi yerinde görün. Hatta istiyorsanız sizi kendi seçim bölgem olan Gaziantep'e götürürüm demiştim. Anadolu'da nasıl bir şahlanmanın ve nasıl bir gelişmenin var olduğunu yerinde göstermek istediğimiz konuğumuz Sayın Bakan'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK VE ÖNEMLİ BİR ÜLKE"

Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden de Türkiye'nin çok büyük ve önemli bir ülke olduğunu dikkat çekti. Frieden, "Türkiye'nin çok değişik bölgelere haiz olduğunu bilerek geldik. Burada çok hareketli ve canlı bir şehir buldum. Yolda gelirken organize sanayinin büyüklüğünü görünce çok mutlu oldum. Sayın Maliye Bakanı'nın nazik davetine icabet ettiğim için de son derece mutluyum." ifadelerini kullandı.

Başkan Güzelbey, Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden'e yöreye özgü el işlemesi bir bakır pilavlık hediye etti. Ardından misafir heyete brifing verildi.