Hedef güvenlik kuvvetleridir

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'de düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hedef güvenlik kuvvetleridir
Hüseyin Avni Mutlu, "Bölgedeki mobese kameraları vasıtasıyla eylem çok detaylı bir şekilde araştırılıyor. Bombalı saldırı bir erkek şahıs tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu kişi ölü olarak ele geçirilmiştir. 5'i ağır 15 polis memuru olmak üzere 17 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı sayısı 32 kişidir. Tabi bu tür eylemleri şiddetle kınıyoruz. Eylemciyle ilgili çok yönlü çalışmalara sürdürülüyor. Olayda hedef güvenlik güçlerimiz olmakla birlikte sivil vatandaşlarımızın da etkilenmiş olduğu teröründe ne kadar acımasız iğrenç olduğunu görüyoruz. Bu suçu işleyenlerin çıkışı olmayacaktır. Bir huzursuzluk oluşturarak asla bunları devam ettirmesi mümkün değildir. Ankara'dan hemen gelmek suretiyle bizlere bu konuda yardımcı olmak ve paylaşmak üzere buradayız. Bundan sonraki periyotta da sizlerinde göstermiş olduğu nazik ilgi için çok teşekkür ediyorum. Basına gelecek olan bütün bilgileri de aktarmaya ifade etmek istiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Tekrar'dan milletimize geçmiş olsun diliyorum. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliği hakkında ayrıntıları bilgiyi daha sonra açıklayacağız Erken bir değerlendirme yapmak istemiyoruz" dedi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Emniyetimizin önemli yolda ilerlediği bir yolda ilerlemektedir. Şuanda ilk eylemci ölü olarak ele geçti. Bunun üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Teşekkür ediyorum. Bizim tamamen oradaki personelimize ait bir şey. Olanlarla ilgili açıklama yaptık. Bunları daha sonra açıklayacağız. Bunlarla ilgili olay yeri inceleme bütün delilleri toparladılar. Bununla ilgileniyorlar. Tek tek parçalar üzerinden gidildiği için biraz zaman alıyor. Kısa süre içinde tabiî ki de açıklama yapılacaktır. Tabi eylemcinin sayısı soruldu. Şuanda elimizde bir kişi var anack hala çalışmalar sürüyor. Bende Sayın Valimin nezrinde bende geçmiş olsun diliyorum. Bu olaylar hiç bir şekilde çalışmamızın performansını isteğini kırmayacaktır. Bunu da bu vesile ile söylemek istiyorum. Teşekkür ediyoruz."


Hedef güvenlik kuvvetleridir TAKSİM'DEKİ PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA - TIKLA

Hedef güvenlik kuvvetleridir 
TAKSİM'DE PATLAMA İLK VİDEO GÖRÜNTÜLER - TIKLA

Hedef güvenlik kuvvetleridir 
TAKSİM'DE PATLAMA İLK FOTOLAR - TIKLA

Hedef güvenlik kuvvetleridir 
HÜSEYİN ÇAPKIN'DAN İLK AÇIKLAMA - TIKLA