CHP, Bursa'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına da katılmadı

Bursa'da elverişsiz hava nedeniyle ertelenen Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Vatandaşları

Bursa'da elverişsiz hava nedeniyle ertelenen Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara, CHP Bursa il örgütü ve milletvekilleri katılmadı. CHP il başkanı ve milletvekilleri için protokolde ayrılan koltuklar tören boyunca boş kaldı.

Kutlamalar, sabah saatlerinde Atatürk Heykeli önünde başladı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, üstü açık bir otomobilden halkı selamladı. Büyük bir kalabalığa sahne olan kutlamalarda her yaştan insan ellerinde bayraklara coşkuya eşlik etti. Önceki yıllara göre oldukça kalabalık olan tören, halk oyunları ekiplerin gösterilerinin ardından, resmi geçitle devam etti. Polis Koleji, Işıklar Hava Lisesi öğrencileri ve Mehter Takımı'nın geçiş merasimi vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Bu arada, İstanbul Taksim Meydanı'nda çevik kuvvet polis araçlarının bulunduğu noktada sabah saatlerinde gerçekleşen canlı bomba saldırısı sebebiyle Bursa'daki kutlamalarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Yüksek binalara çok sayıda keskin nişancı yerleştirilirken, halkın arasında çok sayıda sivil ve üniformalı polis olduğu gözlendi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Köşk'te verdiği Cumhuriyet Resepsiyonu'na katılmayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, CHP Bursa teşkilatı da uydu. Bursa Valiliği'nin verdiği resepsiyona katılmayan CHP, Cumhuriyet kutlamalarına da katılmadı. CHP il başkanı ve milletvekilleri için protokolde ayrılan koltuklar tören boyunca boş kaldı. Her yaştan ve kesimden vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara, CHP'nin katılmaması yadırgandı.

Tören, sivil kurum ve kuruluşlar ile çeşitli odaların resmi geçişleriyle sona erdi. Tören sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Şahabettin Harput, törenlerin kendisini çok duygulandırdığını söyledi. Her yaştan vatandaşın kutlamalara yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Vali Harput, "Halk, öğrenciler, kurumlar, askerler, polisler herkese teşekkür ediyorum. Ben özellikle tören geçişi sırasında çok duygulandım. İnsanlar o kadar kendini cumhuriyetle bütünleştirmiş, o havaya girmiş ki, her vatandaş cumhuriyetin bir simgesi haline gelmiş. Bu muhteşem bir güzellikti. Ben gurur duydum." dedi.