Burhaniye'de Yağmur Yağdı, Mantar Fışkırdı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, son haftalarda düşen yağmur zeytincileri sevindirirken, ormanlık alanlarda da bol mantar çıkmasına neden oldu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, son haftalarda düşen yağmur zeytincileri sevindirirken, ormanlık alanlarda da bol mantar çıkmasına neden oldu. Madra Dağı eteklerinde bulunan köylüler ormandan topladıkları Melki mantarını ilçe merkezinde kilosu 4-5 liradan satmaya başladı.
İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki Kuyumcu köyünden getirdiği Melki mantarını Atatürk Caddesi'nin köşesinde satan 23 yaşındaki Süleyman Daş, Melki mantarının zehirsiz bir mantar türü olduğunu söyledi. Yörede düşen yağmurun, zeytinin irileşerek yağlanmasına neden olduğu için çiftçiyi sevindirdiğini belirten Süleyman Daş, "Bu yıl yağışlar erken ve bol düştü. Bu nedenle ormanlık alanlarda bol Melki mantarı çıktı. Bizde bunu toplayıp ilçe merkezinde satıyoruz. Bu günlerde köyümüzden çok sayıda vatandaş melki toplayıp satıyor. Melki mantarı yörede bilinen kesinlikle zehirsiz bir mantar türüdür. Bu mantarı toplayıp satanda alıp yiyen de tanır. Onun için bizim yöremizde mantar zehirlenmesi de olmaz. Pazar harçlımızı melki mantarından çıkarıyoruz. Kilosu 4 lira ile 5 lira arasında alıcı buluyor" dedi.