Ak Parti Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Giresun İl Danışma Meclis toplantısı yapıldı.

Toplantıya AK Parti Giresun Milletvekilleri Nurettin Canikli, Hacı Hasan Sönmez, Ali Temür ile Giresun AK Parti İl Başkanı Mehmet Geldi, partili belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti üyeleri katıldılar.
Toplantıda konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, referandum sürecinde Türkiye'nin AK Parti'ye büyük bir görev verdiğini belirterek kendilerine güvenenlere teşekkür etti. 12 Eylül'den önce Türk milletine daha iyi bir gelecek vaat ettiklerini belirten Canikli, "Milletimize 12 Eylül öncesi verdiğimiz vaatleri tek tek yerine getireceğiz. Bu milletimizin, ülkenin geleceğine yönelik olarak bize verdiği bir görevdir" dedi.
Ülkede ciddi bir muhalefet boşluğu olduğuna da vurgulayan Canikli, "Türkiye'de maalesef muhalefet yok. Ensemizde nefesini hissedecek bir muhalefet arıyoruz. Ana muhalefet partisinin hiçbir konuda en ufak bir proje ortaya koyduklarını görmedik. Ana muhalefet partisinin Kılıçdaroğlu ile birlikte değişeceğine inanarak umutlanmıştık ancak bu umudumuz kısa sürdü. Mum yatsıya kadar bile yanmadı. İstediğimiz ve aradığımız muhalefet halen yok. Ülkenin yönetimine böyle talip olunmaz. Kılıçdaroğlu'nun zikzaklarını izlemekten başımız döndü. Kılıçdaroğlu ne derse birkaç gün sonra tersini söylüyor. Söz ağızdan çıktıktan sonra kesinlikle yerine getirilmelidir. Bu konuda örnek birisi varsa o da başbakanımızdır. " diye konuştu.
Canikli, Kılıçdaroğlu'nun sık sık yolsuzluk dosyalarından bahsettiğini ancak, böyle bir şey olmadığını ifade ederek "Bugüne kadar Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluklarla ilgili savcılığa verdiği tek bir dosya bulunmamaktadır. Sadece Deniz Feneri ile ilgili dosya vardır, onun da bizimle ilgisi olmadığı kanıtlanmıştır. Kılıçdaroğlu yolsuzluk arıyorsa kendi belediyelerine baksın. Elinde gerçekten belge varsa samimi ise açıklasın. Elinde belge yoksa konuşmasın" şeklinde konuştu.
İl Danışma Meclisi toplantısında partililere Türkiye ekonomisinden de bahseden Canikli, "Türkiye şu anda cumhuriyet tarihinin en güçlü ekonomisine sahiptir. Dünya ekonomistleri, profesörler Türkiye'den övgü ile bahsediyorlar. Gelişmiş ülkelere bizimle birlikte iş birliği yapmak için sıraya girmiş durumdadırlar. 1960 yılından bu yana ülkemize borç veren İMF dönemi 2008 yılında AK Parti tarafından sonlandırılmıştır" ifadelerini kullandı.
Canikli, AK Parti'ye katılımlarında olduğuna değinerek," Halkımızın bize olan güveni devam etmektedir. Özellikle 12 Eylül'den sonra partimize katılmalar akın akın devam ediyor. Diğer partilerde umduklarını bulamayanlar AK Parti'ye geliyorlar" dedi.
Toplantıda AK Parti tarafından gerçekleştirilen Siyaset Akademisi programına katılarak yapılan imtihan sonunda ilk üçe girenlerle, AK Parti ilçe başkanlarına milletvekilleri tarafından plaket verildi.
Toplantının sonunda ise Giresun'un Çamoluk ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek AK Partiye katılan 48 kişiye milletvekilleri ve il başkanı tarafından parti rozeti takıldı. Çamoluk ilçesinden CHP'den ayrılan 48 kişiyle birlikte toplam 117 kişi AK Parti'ye katıldı.