Rus Lider Medvedev, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği Zirvesi'ne Katıldı

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Vietnam'daki Rusya-ASEAN (Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Rusya'nın Asya ülkeleriyle her türlü işbirliğine açık olduğunu söyledi.

Vietnam'ın başkenti Hanoi'de düzenlenen zirveye katılan Medvedev, burada yaptığı konuşmada, Endonezya ve Tayland'da yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği doğal afetler nedeniyle taziyelerini iletti. Rusya-Asya ülkeleri arasındaki ilişkileri değerlendiren Rus lider, Rusya'nın Asya Pasifik ülkeleriyle başarılı işbirliklerinin tüm bölgenin çıkarına olacağını belirterek, "Rusya'nın Asya ülkeleriyle her türlü işbirliğine hazır olduğunu söylemek isterim" dedi.
1967'de Vietnam Savaşı'ndan kaynaklanan komünist genişlemeye karşı olarak kurulan Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin üyeleri arasında Malezya, Yeni Zelanda, Singapur, Filipinler, Tayland, Vietnam, Endonezya, Mianmar, Bruney, Birmanya ve Kamboçya bulunuyor. Bölge ülkelerinin ekonomik büyümesine ivme kazandırılması, bölgede barış ve istikrarın sağlanması gibi öncelikli hedefleri bulunan zirveye, ABD, Japonya, Kanada, Hindistan, Çin, Avustralya, Rusya ve Güney Kore de ortak statüsünde davet ediliyor.