Güzelbahçe'deki balıkçı limanı çalışmaları haftaya başlıyor

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği açıldı. Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili H

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği açıldı. Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hotar, "Balıkçılarını problemleri yakından takip ediyoruz. Artık uluslararası sularda da avlanabiliyor." dedi. Açılış törenine Güzelbahçe Kaymakamı Ekrem Büyükata, Dernek Başkanı Mehmet Aksoy, AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin ve davetliler katıldı.

Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu, balık ve deniz ürünlerinin tüketiminse çok fazla olmadığını belirten Milletvekili Hotar, bilimsel olarak balığın çocukluktan yaşlılığa kadar her dönemde faydalı olduğunun altını çizdi. Hotar, "Bu anlamda ülkedeki balık tüketimini daha sistemli, daha bilimsel ve daha teknik yollarla arttırmalıyız. Öncelikle Türk halkının yemesini sağlamak ve ihracatını da geliştirmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Bu dernek gibi kuruluşlar, çalışmalarda bize yol gösteriyor." şeklinde konuştu.

Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Aksoy da Nükhet otar'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, balıkçı limanının 2012 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açılacağını söyledi. Aksoy, "Ege Bölgesi'nde 1970 yılından bu yana balıçı limanları var ama hiç yatırım yapılmamış. Bu limanın yeniden yapılması için çalışmalara önümüzdeki hafta başlanıyor." dedi. Daha sonra açılış kurdelesi kesildi, Aksoy da katkılarından dolayı Hotar'a bir plaket takdim etti.