Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?-tıklayın öğrenin

Ehliyet sınavı 23 Ekim'de yapıldı. Ehliyet sınavına giren binlerce sürücü adayı Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? diye sormaya başladı. Ehliyet sınav sonuçları açıklandığı anda Beyazgazete'de yer alacaktır.

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?-tıklayın öğrenin


Ehliyet sınavı 23 Ekim'de yapıldı. Ehliyet sınavına giren binlerce sürücü adayı "Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye sormaya başladı. 23 Ekim'de yapılan Ehliyet sınavının sonuçlarına açıklandığı andan Beyazgazete'den ulaşabilirsiniz.

23 Ekim 2010 günü yapılan MTSK Ehliyet Sınavı soruları ve cevapları MEB Tarafından 27 Ekim Çarşamba günü açıklandı. Ehliyet Sınav Soruları ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde açıklandığı anda sitemizden yayınlandı. Her sınavdan yaklaşık 2 hafta sonra sonuçları açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu hafta içerisinde sonuçları açıklaması bekleniyor.

Ehliyet almak isteyen ve binlerce aday şimdi ise ehliyet sınav soruları ve cevaplarını beklemeye başladı. Ehliyet sınav sorularının açıklanmasından sonra Ehliyet sınav sonuçları açıklanacak ve başarılı olanlar direksiyon sınavı girecek. Direksiyon sınavında da başarılı olan vatandaşlar ehliyet almaya hak kazanacaklar. 

23 Ekim tarihli ehliyet sınav soruları cevapları sitemizden PDF olarak indirebileceğiniz gibi aşağıdaki foto galeriden soruları görebilirsiniz.

23 Ekim 2010 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı Soru Ve Cevapları açıkland. MEB'le birlikte eş zamanlı olarak sitemizde açıklanan 23 Ekim Ehliyet sınav soruları ve cevapları için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

23 Ekim 2010  Ehliyet Sınavı Soru Ve Cevapları Açıklandı!

EHLİYET ALACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR

Motorlu taşıtların ehliyet (sürücü belgesi) sahibi olmayan kişiler tarafından karayolunda sürülmesi kanunen yasaktır. Taşıtlar ancak, bu konuda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.Uluslararası sürücü belgesi Türkiye Turing Kurumu tarafından verilmektedir.
Sürücü belgesi alacaklarda aşağıdaki şartlar aranır:

YAŞ ŞARTI

1) A1, A2 ve F sınıfı ehliyet alacakların 17
2) B, G ve H sınıfı ehliyet alacak olanların 18,
3) C, D ve E sınıfı ehliyet alacak olanların 22 (Üniversitelerin sürücü eğitimi veren meslek yüksek okullarını bitirenlerde bu şart aranmaz), Mezun olma şartı ise 01/07/2011 tarihine kadar en az ilkokul ,bu tarihten sonra ise ilköğretim mezunu olma zorunluluğu vardır.

SAĞLIK ŞARTI

Sürücü belgesi alacakların, resmi ve özel sağlık kuruluşlarında yönetmelikte belirtilen esaslara göre Sürücü Olur raporu almaları gerekir. Verilen sağlık raporlarının eksik veya gerçeğe uygun olmamasının tesbiti halinde, sorumlular hakkında Türk Ceza Kanununa göre işlem yapılmakla birlikte, bu tabiplerin daha sonra verecekleri raporlar da geçersiz sayılır. Sürücü olur raporu alamayan sürücü adayları,kayıt defterinde bilgileri geçildiği tarihten itibaren Türkiye'deki diğer sağlık kuruluşlarından da sürücü olur raporu alamaz.

EĞİTİM VE SINAV ŞARTI


Sürücü kursuna katılmış ve yapılan sınavları da başararak sertifika almış olmaları.
Sürücü kursu sınavları Teorik Sınav ve Direksiyon Sınavı olmak üzere 2 aşamalıdır.Teorik sınav,EĞİTEK tarafından yapılan merkezi sistem bir sınavdır.Sınav tarihleri sene başında belli olur ve 2 ayda 1 teorik sınav yapılır.Sonuçlar da yine EĞİTEK tarafından değerlendirilir. Teorik sınav'da sürücü adayları 3 derstensorumludurlar Trafik ve Çevre Bilgisi, Motor Bilgisi ve Araç Tekniği (H sınıfı adaylar motor dersinden muaftır) İlkyardım bilgisi. Daha önceden ehliyeti olanlar ise önceki ehliyet sınıflarına göre sınava tabi tutulurlar. Sınavda başarılı olabilmek için 3 ders için de ayrı ayrı 100 üzerinden 70 puan almak şartı vardır.

HÜKÜMLÜ OLMAMA ŞARTI


765 sayılı Türk Ceza Kanunu nun 403 ve 404. maddeleri
1918 sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun un 29 uncu maddesi
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun un 12 nci maddesinin 2.ve takip eden fıkraları
4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu nun 6 ncı maddesi
5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun 4 maddesinin 7 fıkrası
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu"nun 188 190 ve 191.maddeleri