Baro Seçimlerinde 3 İsim Adaylığını Koydu

Kayseri Barosu eski Başkanı Ali Aydın'ın HSYK üyeliğine seçilmesinin ardından bugün Olağan Genel Kurul düzenlendi.

Baro Seçimlerinde 3 İsim Adaylığını Koydu
İl Özel İdare Konferans Salonu'nda düzenlenen Olağan Genel Kurul'a, baro üyelerinin tamamı katılmadı. Saygı duruşu ve İsitiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Avukat Fevzi Konaç, Avukat Murat Şirvanlı ve Avukat Mehmet Özer'in adaylığını koyduğu Olağan Genel Kurul'da, Divan Başkanlığına Avukat Mehmet Savruk seçildi. Savruk açılış konuşmasında, avukatlık mesleğinin kolay bir iş olmadığını ifade ederek bilgi ve cesaret isteyen zor bir meslek olduğunu söyledi.
Savruk, gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'un bütün avukatlara hayırlı olmasını dileyerek, gündemin 4. maddesi olan faaliyet raporlarının okunmasını istedi.
Raporların divan heyetine ve üyelere okunmasının ardından, söz almak isteyen avukatlar kürsüye davet edildi.
İlk olarak konuşan Avukat Faruk Ülker, bundan önce düzenlenen genel kurulların daha hareketli ve çekişmeli geçtiğine dikkat çekerek, 900'e yaklaşan üye sayılarının gün geçtikçe artığını, bu yüzden de mesleğe saygılı ve uygun davranılması gerektiğini söyledi.
Ülker, HSYK üyeliğine seçilen Avukat Ali Aydın'a kronojik bir cevap vermek istediğini ifade ederek şunları kaydetti:
"Baro eski başkanı sayın Ali Aydın, 2 yıl önce başkanlığa seçildiğinde siyaset yapmayacağım demiştir ve söz vermiştir. Sonra da gidip bir gazeteye demeç vermiştir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak laik cumhuriyete sahip çıkmalıyız. Biz Kayseri Barosu olarak günlerce gündemden düşmedik. Bizler mağdur olduk. Peki 'sayın Ali Aydın bu gücü kimlerden aldı' derseniz, üyelerden almıştır derim. Sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum. Olağan Genel Kurulumuz hayırlı olur inşallah" dedi.
Ülker'in ardından söz alan Avukat Sümer Erol da mesleğin zorluklarını bir kez daha dile getirerek, bu mesleği icra edenlerin ilk önce inanması gerektiğine dikkat çekti.
Avukat Erol, avukatlık mesleğini yüceltme konusunda çalışmalar yapılmasına gerek olduğunu hatırlatarak, "Barolar köşeli taş olmak zorundadır. Baroyu ve başkanlığını kullanmak suretiyle belirli noktalara gelmek yanlıştır. Barolar hizmet kapısıdır, menfaat kapısı değildir. Baroları hiç kimse siyaset kapısı olarak kullanmamalıdır" dedi.
"Yargıçların teminatı, savcıların güvencesi kalkmıştır" diyen Avukat Erol, "Hiçbir siyasi parti yargıyı siyasallaştırmamalıdır. Bakın, adalete güven olmazsa bu ülkede anarşi doğar. Yargı toplumun en büyük güvencesidir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından düzenlenen Olağan Genel Kurul'a ara verilirken, baro başkanlığına adaylığını koyan 3 avukat arasında yapılacak yarınki seçimde büyük çekişme yaşanması bekleniyor.