SDÜ Rektörü Baydar Bakan, Şimşek'ten 6 milyon lira için söz aldı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Rektörü Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 6 milyon liralık ek ödenek talebinde b

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Rektörü Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 6 milyon liralık ek ödenek talebinde bulundu.

Rektör Baydar, temizlik hizmetleri, personel alımı, elektrik, su gibi cari giderler kapsamına giren ihtiyaçların girdiklerini karşılamak için ödenekleri kalmadığını söyledi. AK Parti Isparta Milletvekilleriyle birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret ettiklerini belirten Baydar, yedek bütçeden 6 milyon liralık ödenek aktarılması konusunda söz aldıklarını belirtti. SDÜ'deki temizlik hizmetleri, elektrik, su gibi diğer cari giderler için ayrılan ödeneğin her yıl bu zamanlar bittiğini ifade eden Baydar, bu sorunla her yıl karşılaşıldığını kaydetti. Baydar, bu cari giderlerin ödeneklerinin artırılması gerektiğine değinerek, bunun önüne ancak cari gider ödeneğinin artırılması ile geçilebileceğini kaydetti.

Rektör Baydar, Maliye Bakanlığı'nın döner sermaye krizi içerisinde bulunan üniversite hastanelerine yönelik yaptığı çalışmanın da son aşamaya geldiğini anlattı. Bakanlığın, SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin döner sermaye borçlarının yüzde 55'ini karşılayacağını söyleyen Baydar, bu ödeneğin bu ay içerisinde hesaplara aktarılmasını beklediklerini kaydetti.

SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin döner sermaye kanalıyla piyasaya ödemesi gereken borcun 24 milyon lirayı bulduğu, 2011 yılı başında da bu borcun yüzde 30'luk bölümünün hastane döner sermaye bütçesine aktarılacağı öğrenildi.