Malatya Valiliği ve NT 'aynı anda en fazla kitap okuyan kişi' rekorunu deneyecek

Kitap okuma bilincini geliştirmeyi amaçlayan Malatya Valiliği ve NT Mağazaları, 20 bin kişi ile 'aynı anda aynı alanda en fazla kitap okuyan kişi' rek

Kitap okuma bilincini geliştirmeyi amaçlayan Malatya Valiliği ve NT Mağazaları, 20 bin kişi ile 'aynı anda aynı alanda en fazla kitap okuyan kişi' rekoru kırmayı deneyecek.

Söz konusu rekor, Nisan ayında Mersin Tevfik Gür Stadyumu'nda valilik, milli eğitim müdürlüğü, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ve NT Mağazaları tarafından 15 binden fazla kişinin katılımıyla kırılmıştı.

Kitap, kırtasiye ve teknoloji ürünleri satışında lider zincir market NT, 4 yeni mağazası NT Malatya Park AVM, Denizli Teras Park AVM, Osmaniye ve İzmir Torbalı cadde mağazalarını aynı anda hizmete açtı. Malatya Park AVM şubesi açılışında düzenlenen törene Malatya Valisi Ulvi Saran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Ulvi Saran, burada yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl başlatılan 'Malatya Okuyor' kampanyası çerçevesinde kitap okuma oranını 8 kat artırdıklarını söyledi. On binlerce öğrencinin okuma yoğunluklarını hızlandırdıklarını belirten Saran, "NT mağazalarının açılışıyla birlikte, aynı firmanın daha önce Mersin'de gerçekleştirdiği 'aynı anda aynı yerde en fazla kitap okuyan kişi' rekorunu 'Malatya Okuyor' kampanyasında yer alan vatandaşlarımızla burada kırmak istiyoruz. Valiliğimiz ve NT mağazaları ortaklığında gerçekleştirilecek organizasyonla, Mersin'deki sayıyı burada çok rahat bir şekilde geçerek rekoru elde edeceğimize inanıyorum. Bununla, okuma gayretimizi tüm dünyaya göstermiş olacağız." dedi.

NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak da bu ay 14 şubesini hizmete açan NT'nin, gelecek ay 8 mağazasını daha hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. Toplumda okuma bilincini geliştirmeye çaba harcadıklarını anlatan Kolak, "Osmanlı döneminde her mahallede bir çeşme vardı. NT mağazaları da inşallah gönüllerin ab-ı hayatı olacak. Türkiye'de toplam 56 ilde şubesi bulunan bir mağaza konumuna ulaşan NT'nin yeni hedefi 81 ilde okuyucuları ile buluşabilmek." diye konuştu.

Mağaza sayısını 'kitap okunmuyor' denen bir dönem olan Ekim ayında yüzde 17.5 artırdıklarını aktaran Kolak, şöyle devam etti: "İnşallah önümüzdeki günlerde onları da buna ekleyeceğiz. Dolayısıyla gerçekten hem dünya krizi hem birtakım ekonomik krizler, hele bir de Türkiye'de kitap okunmuyor denen bir mevsimde okuyan bir Türkiye hayalini benimseyen bizler, bunu gerçekleştirmek adına hep birlikte 13 mağazanın açılışını gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

Ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak ise açılış vesilesiyle insanları buluşturan NT Mağazaları'na teşekkür etti. Malatyalıları hemşehri olarak gördüğünü belirten Kısaparmak, açılışı yapılan mağazanın kentin ilim ve kültür hayatına önemli katkı yapacağına inandığını kaydetti.

NT, İzmir merkezli Nil Kırtasiye'nin 24 şubesi ve İstanbul merkezli Tuna Kırtasiye'nin 12 şubesinin güçlerini birleştirmesi ile birlikte 11 yıl önce faaliyetine başladı. NT Mağazaları, Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan'da da faaliyet gösteriyor.

Türkiye'de yaklaşık 30 milyon müşteri potansiyeline sahip olan NT Mağazaları'nda bine yakın kişi istihdam ediliyor. AVM'lerde şube açma çalışmalarına hız veren şirket, yılda yaklaşık 6 milyon adet kitap satışı gerçekleştiriyor.

NT Mağazaları, müşteri memnuniyetini esas alan hizmet anlayışı ile Tüm Tüketicileri Koruma Derneği tarafından verilen 'Tüm Tüketicilere Tavsiye Ediyoruz' logosu ve '2010 Altın Marka' sertifikasını da elinde bulunduruyor.