Askeri casusluk soruşturmasında 8 zanlının tutuklanması istendi

Askeri casusluk ve şantaj soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan 8'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 4 zanlı ise savcılık

Askeri casusluk ve şantaj soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan 8'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 4 zanlı ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında Savunma Sanayi Müsteşarlığı Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Ahmet Lütfi Varoğlu, kendisinde çok sayıda gizli belge ele geçirildiği belirtilen emekli Albay İbrahim Sezer, TÜBİTAK Daire Başkanı Yücel Cipli'nin de aralarında bulunduğu 8 şüpheli Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilmişti.

Askeriyeye ait sivil araçla da 4 muvazzaf asker adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgularının ardından 4 muvazzaf subay, emekli Albay İbrahim Sezer, eski asker Mehmet Seyfettin Alevcan, TÜBİTAK Daire Başkanı Yücel Cipli ve bir TÜBİTAK görevlisi tutuklanma istemiyle mahkemeye gönderildi. 4 şüpheli ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.