Atina'da ünlü Zappion Sarayı'nda verilen Cumhuriyet Resepsiyonu'nda Türkiye rüzgarı esti

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 87. yıldönümü, Yunanistan'ın başkenti Atina'da verilen görkemli bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona yaklaşık bi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 87. yıldönümü, Yunanistan'ın başkenti Atina'da verilen görkemli bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona yaklaşık bin kişi katılırken, konuklar ney konseri, sinevizyon gösterimi ve sürprizlerle güzel bir gece geçirdi.

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'nin evsahipliğinde verilen Cumhuriyet Resepsiyonu, Atina'nın en ünlü kongre ve sergi merkezi Zappion Sarayı'nda ilk defa gerçekleşti. Türk rüzgarı esen geceye elçilik personeli, büyükelçiliğe bağlı birimler, ülkedeki yabancı misyon şefleri, politikacılar, milletvekilleri, sanat dünyasından isimler, Yunan misafirler ve Türkler katıldı. Olağanüstü ilginin olduğu resepsiyona bin davetli katılırken, 2 bin kişiye ise yer sıkıntısı nedeniyle olumsuz cevap verilmek zorunda kalındı. 1888 yılında neoklasik mimariye göre inşa edilen Atina'nın ünlü Zappion Sarayı, kültürel faaliyetlerden çok genel seçimler sonrası parti liderlerinin açıklama yaptıkları mekân olarak dikkat biliniyor.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş, Zerrin Göğüş ve askeri ataşeler, Zappion Sarayı'nın girişinde davetlilerin tebriklerini kabul etti. Misafirlerle yakından ilgilenen ve oldukça keyifli oldukları gözlenen Göğüş çifti, daha sonra davetlilerin arasına karışarak sohbet etme fırsatı buldu.

BAKOYANNİ NABIZ YOKLADI

Cumhuriyet Resepsiyonu'nun en gözde ismi Yeni Demokrasi Partisi'nden ayrıldıktan sonra 21 Kasım'da parti kuracağını açıklayan eski dışişleri bakanı Dora Bakoyanni oldu. Bakanlık temsilcileri, siyasi partilerden milletvekilleri, dışişleri bakanlığı sözcüsü Grigoris Delavekuras, diplomatlar, Laos Partisi Milletvekili Yannis Korantis, iktidar partisi PASOK'un Gümülcine ile İskeçe milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Çetin Mandacı resepsiyona katılanlar arasında yer aldı. Davete yabancı büyükelçilerin tamamı katılırken, İsrail'in Atina büyükelçisi gecede dikkat çeken isim oldu.

Resepsiyon boyunca sinevizyonla Türkiye'nin turistik ve tarihi mekânları tanıtıldı. Türk ve Yunan bayraklarıyla süslenen resepsiyon mekânı, Türkiye'yi tanıtan çok sayıda afişle desteklendi.

NEY ATİNA'DA KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Öte yandan ünlü Neyzen Ömer Erdoğdular ve Yunan öğrencileri, geceye renk kattılar. Erdoğdular ve talebeleri, program boyunca icra ettikleri Türk müziğinden ezgilerle davetlilerin büyük beğenisini topladı.

HAYRANLARIYLA BULUŞTULAR

Gecenin en çok ilgi göre sürprizi ise Yunan ANT1 televizyonunda izlenme rekorları kıran "Binbir Gece" adlı televizyon dizisinde başrolleri paylaşan Bergüzar Korel ile Halit Ergenç'in resepsiyona katılması oldu. ANT1 televizyon kanalı yetkilileri, çok sayıda Yunan gazeteci ve hayranlarının ilgisine oldukça şaşırdıklarını ifade etti eden Ergenç ve Korel, davetlilerle bol bol fotoğraf çektirdi. Yunan davetliler ve yabancı konukların Ergenç ve Korel'i cep telefonlarına kaydetmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Resepsiyonda misafirlere Türk mutfağından başta tatlı olmak üzere çeşitli yemekler ikram edildi.