Hastane Binası, Yatılı Liseye Dönüştürüldü

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı İmrenler beldesinde hastane binası olarak inşa edilen 4 katlı yapı, bu yıl yörede eğitim-öğretime başlayan Anadolu Yatılı Kız Meslek Lisesi'ne tahsis edildi.

Hastane Binası, Yatılı Liseye Dönüştürüldü
İmrenler Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder, yaklaşık 20 yıl önce yörede vatandaşlar tarafından toplanan yardımlarla yaptırılan 4 katlı binanın, hastane olamayacağını anlamaları üzerine yatılı kız meslek lisesi haline dönüştürülmesine karar verdiklerini söyledi.
Uzun yıllardır atıl bir vaziyette bekleyen binanın değerlendirilmesi için İmrenler Belediyesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na girişimde bulunduklarını belirten Şenönder, bunun üzerine beldeye Anadolu Yatılı Kız Meslek Lisesi açılmasına karar verildiğini söyledi. Eğitime başlayan lisenin mevcut binasının tadilat gördüğü için ilköğretim okulu binasında geçici olarak oluşturulan bir sınıfta eğitimin sürdüğünü kaydetti.
Başkan Şenönder, "Eğer binamız hazır olsa, tadilat gerektirmese idi bu yıl en az 100 öğrenci ile eğitime başlanabilecekti. Konya il merkezinden, Doğanhisar, Ilgın, Derbent ve Beyşehir ilçelerimizden de 100'e yakın öğrenci yeni açılan okulumuza kayıt olmak için başvuruda bulundu. Ancak, bu yıl yatılı olarak okulun faaliyete geçirilememesi nedeniyle 14 öğrenci ile öğrenim başlayabildi. Okulumuzda bu yıl ilk etapta bilişim teknolojileri ve çocuk gelişimi programlarında eğitim başladı. Önümüzdeki yıl gerçek binasına taşındığı zaman ise program sayısı 4'e ulaşacak. Gıda alanı ve seçeceğimiz bir program daha okulumuzda öğrencilerimizin seçeceği alanlar arasında yer alacak" dedi.