Uzundereli Kadınlara İş Kapısı

Erzurum'un Uzundere İlçesinde "Doğu Anadolu Turizm Geliştrime Projesi" ve "Kırsal Kalkındırma Projesi" çerçevesince kadınalara yöelik kurslar düzenleniyor

Uzundereli Kadınlara İş Kapısı
Erzurum'un Uzundere İlçesinde "Doğu Anadolu Turizm Geliştrime Projesi" ve "Kırsal Kalkındırma Projesi" çerçevesince kadınalara yöelik kurslar düzenleniyor. Yaklaşık 20 kadının katıldığı ve 6 ay süren kursta, kadınlar dağ keçisi, kaya kartalı ve Öşvank kilisesinin maketlerini yapıyorlar.
Eğtim için Ankara Hacettep Üniversitesinden gelen Atila Çakır, seramik eğitminin kadınlar için yeni bir iş kapısı olacağını söyledi. Kadınların eğitimlerin ardından asgari ücretle çalışacaklarını belirten Seramik hocası Atila Taş, "Bu belki çok küçük bir miktar olarak görülüyor ama kırlsada ki kadınlar için eve bu parayı götürmeleri çok iyi bir durum. Seramik kursu sadece kadınlarımız için de ğil bizler içinde iyi olacak çünkü bu iş bittikten sonra seramik alanında dışa bağlı olmaktan kurtulacağız" diye konuştu.
Atila Çakır, Ankara'dan kalkıp gelme nedenlerinden birinin kırsal alanı sevme ve insanlara yararlı olabilmek olduğunu söyledi. 20 bayan öğrenci ile başlayıp 11 bayan öğrenci ile yola devam edilen kursta ayrıca 2011 UNİVERSİADE yönelik de eşyalar da yapılıyor.
Seramik kursuna devam eden öğrencilerden 38 yaşında ki Saime Han, "Burası bizim için bulunmaz bir. Hem iş öğreniyoruz hem de kurs bittikten sonra para kazanabileceğiz" dedi.
Ayrıca "Kırsal Kalkındırma Projesi" kapsamında seramik eğitimi dışında kadınlara, örgütlenme eğitimi ve yerel ürünleri değerlendirme eğitimleri de veriliyor.