Bbp Lideri Topçu: 'Bbp, Önümüzdeki Seçimlere Kendi Ad Ve Amblemiyle Girecek'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin önümüzdeki seçimlere kendi ad ve amblemiyle gireceğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Topçu, SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Seçim öncesinde SP ile bir ortaklık olup olmayacağına ilişkin soruya, "Ortalıkta bunlar konuşuluyor da, Türkiye'de konuşulması gereken ciddi meseleler var" karşılığını veren Yalçın, içte ve dışta izlenen politikaları eleştirdi. Yalçın, şunları kaydetti:
"Bireysel hak ve özgürlüklerden olan başörtüsü meselesini Meclis'te çözmesi gerekenler bu işin üzerinden oy devşirip, top çevirme yaparken şu anda ABD ülkemize NATO kılıfıyla füze kalkanı yerleştirmeye çalışıyor. Bu kimin işine yarayacak? Bu 1.5 milyar İslam aleminin başına bela olmuş İsrail ve çete devletlerin işine yarayacak. Bu gözden kaçırılıyor. Bunun dışında tarım ve hayvancılık noktasında, kendine yeten 7 ülkeden biriyken, bugün bu iki noktada dışa bağımlı hale gelmiştir. Ülkenin konuşulacak çok
meseleleri var."
Erbakan'a yeniden genel başkan seçildiği için 'nezaket' ziyaretinde bulunduklarını belirten Topçu, "Kendisiyle memleket meselelerini konuştuk. BBP, önümüzdeki seçimlere kendi ad ve amblemiyle girecek. Bende zaten herkese 18 yıldır söylüyorum; milli, demokrat çatı oluşturmak istediğimi" diye konuştu. Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkenin fotoğrafına bakıyorsunuz; 580 milyar dolar borç, 17 banka gitmiş, kar eden KİT kalmamış, 345 kilometre kare toprak satılmış, bölücü terör siyasallaşmış, üçün ikisi birbirine sorun gösteriliyor, 8 yıldır ülkeyi yönetim başbakan, termal havuzlarla aklı başına geliyor diyor ki, 'Benim yaptığım hangi şeyi yapamıyorsun. Çek orada bir silahı da alacak mısın o kadar oy' bölücü, ekonomik, ahlaki terör. Bu noktada vebali olmayan, eli temiz olan tek parti benim."