Malatyalı hukukçular: Özal ve Bitlis için Meclis'te komisyon kurulsun

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği(AHDD), suikast şüpheleriyle hayatlarını kaybeden Turgut Özal ve Eşref Bitlis'in ölümleriyle ilgili Meclis araştırma

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği(AHDD), suikast şüpheleriyle hayatlarını kaybeden Turgut Özal ve Eşref Bitlis'in ölümleriyle ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

AHDD İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Alper Dabağ, dernek üyesi bir grup avukatla düzenlediği basın toplantısında, özellikle AK Parti ve CHP Malatya milletvekillerinin girişimleriyle Meclis'te suikast iddialarıyla ilgili araştırma komisyonu kurulmasını talep etti. Meclis'in, anayasa tarafından verilen hak ve yetkileri kullanması gerektiğini belirten Dabağ, "Cumhurbaşkanlığı devletin en yüce makamıdır. Bu yüce makamda, suikast şüphesi taşıyan bir ölümle hayata gözlerini yuman hemşerimiz 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'n ölümü üzerindeki karanlık noktaların aydınlatılması için TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulmalıdır." dedi.

Dabağ, yine Malatyalı olmasıyla iftihar ettikleri eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis paşanın ölümüyle ilgili dile getirilen suikast iddialarının da bu komisyon tarafından araştırılması gerektiğini kaydetti. Dabağ, "Malatya'nın yetiştirdiği bu iki güzide devlet adamının ölümü hakkındaki suikast iddialarının araştırılması, karanlık noktaların aydınlatılması, Malatya'nın onlara olan bir vefa borcudur. Şehrimizin bağrından çıkan bu iki mümtaz şahsiyet için TBMM tarihi bir adım atmalıdır. Yüce Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmalıdır. Tarihimizdeki tüm karanlık cinayetler araştırılmalıdır. Darbe şartlarını olgunlaştıran bu olayların araştırılması için meclis hemen harekete geçmelidir. TBMM, anayasanın kendisine verdiği hak ve yetkileri tam manasıyla kullanmalıdır." şeklinde konuştu.