Ağrı Emniyeti madde bağımlılarını topluma kazandırmak için kolları sıvadı

Ağrı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Amirliği, madde bağımlılarını topluma kazandırmak için çalışma başlattı.

Ağrı Emniyet Müdürlüğ

Ağrı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Amirliği, madde bağımlılarını topluma kazandırmak için çalışma başlattı.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekipleri, madde bağımlılarını topluma kazandırmak için kolları sıvadı. 3 aşamalı yürütülecek çalışmalarda önce kent merkezinde balicilerin ve tinercilerin uğrak mekânı olan ve kullanılmayan metruk binaları yıkılacak. İkinci aşamada ise 'sağlık için tehlike oluşturabilecek maddelerin' 18 yaşından küçüklere satışının engellenmesi için esnafa tebligat gönderilecek. Planın üçüncü aşamasında tespit edilen 18 yaş altındaki çocuklar için bulundukları ortam ve arkadaş çevrelerinden uzak tutmak amacıyla madde bağımlısı çocuklar ile Çocuk Şube personelinin kaynaşması sağlanarak iyi diyalog kurulması için etkinlikler düzenlenecek.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Ağrı Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubeden Sorumlu Emniyet Amiri Cemil Doğutaş, madde bağımlılarının kent merkezinde bulunan metruk binaları mesken olarak kullandığına dikkat çekti. Emniyet Amiri Doğutaş, yaklaşık iki aydan beri yaptıkları çalışmalarda ilde bulunan metruk binaların madde bağımlısı çocukların mekânı haline geldiğini tespit ettiklerini dile getirdi. Bu binalar çöplük olarak kullanıldığı için çevre kirliliğine de neden olduğunun altını çizen Doğutaş, ildeki 60 metruk binanın kayıt altına alındığını ifade etti. Yaptıkları çalışmalar sonucu bu binalardan 25'inin sahipleri tarafından yıktırıldığını veya giriş çıkışlarının kapatıldığını vurgulayan Doğutaş, "Diğer 10 bina ile ilgili sahiplerinden muvafakat alınarak yıkımı için belediye ve il özel idaresine bağlı iş makinalarının kullanılması için gerekli yardımlar alınacak. Kalan 25 metruk binanın sahiplerine de ulaşılmaya çalışılıyor." dedi.

Emniyet Amiri Cemil Doğutaş, kanun gereği 'sağlık için tehlike oluşturabilecek maddeleri' 18 yaşından küçüklere, akıl hastalarına ve uçucu madde kullananlara veren veya tüketimine sunanlar hakkında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasını içeren yaptırımların uygulanabileceği konusunda gerekli tebliğ tutanağı hazırladıklarını söyledi. Doğutaş, bu tebliğlerin Ağrı'da uçucu madde satışı yapan bütün işyerlerine yapılacağını ve tebliğ tutanağı işyeri sahibi ile birlikte imza altına alacaklarını kaydetti.

Doğutaş, yaptıkları çalışmalarda, 18 yaş altı ve üstü toplam 20 madde bağımlısı çocuk tespit ettiklerini belirterek, "Bu çocuklardan yarısının küçük yaşta oldukları anlaşıldı. Bu çocuklara yönelik ilk planda ailelerini de kapsayacak şekilde detaylı bir araştırma yapıldı ve içinde bulundukları bağımlılık durumuna nasıl geldikleri konusunda bilgiler alınarak 'Madde Bağımlısı Çocuk Hakkında Bilgi ve İzlenim Formu' düzenlendi. Bu çocuklarımızı bulundukları ortam ve arkadaş çevrelerinden uzak tutabilmek amacıyla madde bağımlısı çocuklar ile Çocuk Şube personeli birlikte futbol maçı yapacaklar. Çocuk Şube personeli bu çocuklarla abi-kardeş hatta güvendiği en yakın dostu olacak şekilde daima irtibat halinde olacaktır.'' ifadelerini kullandı. Doğutaş, bu çocukların rehabilite edilebilmeleri amacıyla Çocuk Şube personelinin de katılımı ile madde bağımlısı çocuklara yönelik bir ay sürecek yaz kampının planlandığını sözlerine ekledi.