Bakan Bağış, Eski Polonya Cumhurbaşkanı Walesa İle Kahvaltıda Buluştu

Eski Polonya Cumhurbaşkanı ve AB Düşünce Grubu Üyesi Lech Walesa, Türkiye'siz bir Avrupa Birliği'nin fakir olacağını söyledi.

Lech Walesa, "Demokratikleşme, Haklar, Özgürlükler ve AB: Solidarnosc'ten AB üyeliğine Polonya Deneyimi" konulu panele katılmak üzere geldiği Ankara'da, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Rixos Otel'deki çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Bakan Bağış, Walesa'yı Ankara'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Walesa da kahvaltı öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB üyeliği sürecine değindi. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile özel bir ilişkisi olduğunu belirten Walesa, Sarkozy'nin kendisinin sözünü dinleyeceğini bildirdi. Bazı kesimler tarafından dile getirilen "Türkiye'nin AB'de yer alamayacağı" yorumlarına anlam veremediğini ifade eden Walesa, "Türkiye'siz bir AB fakirdir. Biz Türkiye'yi az tanıyoruz. Daha yakından tanınması halinde, Türkiye'nin AB üyeliğine kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum"
dedi.
Türkiye'ye daha önce tatil için de geldiğini anlatan Walesa, "Ben Türkiye'nin dostuyum. Benim yapabileceğim katkılardan yararlanın" diye konuştu.
Öte yandan Walesa, Türkiye'de yaptığı çamur banyolarının romatizmalarına iyi geldiğini ve ağrılarının dindiğini belirtti.