'Mersin-maysan İş Geliştirme Forumu'na Doğru

Irak'ın Maysan Eyaleti'nde hayata geçirilen büyük yatırım hamleleri Mersinli işadamlarına anlatılacak

Irak'ın Maysan Eyaleti'nde hayata geçirilen büyük yatırım hamleleri Mersinli işadamlarına anlatılacak. 'Mersin-Maysan İş Geliştirme Forumu'nda ise karşılıklı yatırım ve işbirliği konusu da ele alınacak.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Kürk İnşaat işbirliğinde organize edilen ve Mersin Valiliği'nce de desteklenen forum, yarın saat 14.00'da MTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirileceği bildirildi. Türkiye'nin komşu ve çevre ülkelere yönelik olarak başlatmış olduğu karşılıklı ticaret, hizmet, yatırım ve ihracat hamlelerinin en önemli merkezlerinden birinin de Irak'ın güney bölgesi olduğu kaydedildi.
Söz konusu bölgede Basra Körfezi yakınlarında yer alan Maysan Eyaleti'nin henüz yatırım ve ihracat noktasında Türkiye açısından yeni ve gelişmekte olan bir bölge olarak öne çıktığı iade edilirken, 'Mersin-Maysan İş Geliştirme Forumu' ile belirtilen bölgede başlatılan büyük yatırım hamlelerinin, Mersinli işadamlarına ve yatırımcılara anlatılması olduğu dile getirildi. Etkinliğe Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu ile Maysan Eyalet Valisi Mohammed Shyaa Sabbar Al-Sudanı'nın da katılacağı bildirildi.